Πανήγυρις τῆς Ἁγίας Παρασκευῆς στή Σιάτιστα.

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε, η πανήγυρις της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου στον Ιστορικό Ιερό Ναό της Σιάτιστας, στη Γεράνεια. Ο Ναός αυτός είναι ο αρχαιότερος σωζόμενος Ναός στη Σιάτιστα και είναι χτισμένος το έτος 1677. Αποτελεί ένα αξιόλογο μνημείο μεταβυζαντινής τέχνης.

Την παραμονή της γιορτής εψάλη ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός  μετά αρτοκλασίας, στον οποίο προεξήρχε ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, οποίος μίλησε επίκαιρα για την Αγία Παρασκευή, πλαισιωμένος από τους  Ιερείς της Ενορίας πρωτοπρεσβύτερους π. Βασίλειο και π. Νέστορα και με τη συμμετοχή πολλών πιστών οι οποίοι προσήλθαν ευλαβικά να τιμήσουν την μνήμη της Αγίας Παρασκευής.

Στη συνέχεια ακολούθησε λιτάνευση  της αγίας εικόνας της Αγίας Παρασκευής στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως, με τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου. Η λιτανεία κατέληξε στον Ιστορικό Ναό, όπου έγινε η απόλυση και μοιράστηκε ο ευλογημένος άρτος.

Την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018 το πρωί, με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών χριστιανών, εψάλη ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τους Ιερείς π. Βασίλειο και π. Νέστορα.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.