Εορτή του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ στην ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ εόρτασε με ευλάβεια και εκκλησιαστική λαμπρότητα η Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας.

Την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018, παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στο φερώνυμο παρεκκλήσιο, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου

Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Παύλου μετά των Ιερέων της ενορίας π. Βασιλείου και π. Νέστορα, κατά τον οποίο εψάλη η αρτοκλασία. Πριν το τέλος, μετά το απολυτίκιο του Αγίου έγινε η περιφορά της Αγίας Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου πέριξ των Ιερών ναών του Αγίου Σεραφείμ και του Αγίου Νικολάου.

Την Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018, ημέρα της εορτής, τελέσθηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία κοινώνησαν των αχράντων μυστηρίων πολλοί πιστοί.

Κατά την διάρκεια όλων των ακολουθιών είχαν εκτεθεί τα Άγια Λείψανα του Αγίου Σεραφείμ προς προσκύνηση των πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. κ. Παύλος ομίλησε κατά την διάρκεια του εσπερινού και κατά την Θεία Λειτουργία αναφερθείς εν ολίγοις στη ζωή του Αγίου Σεραφείμ και εκτενέστερα στην αγάπη και την ταπείνωση που είχε ο Άγιος, καθώς και στην απόκτηση του Αγίου Πνεύματος, που θα πρέπει να είναι ο σκοπός της ζωής μας. Μίλησε και για τη Θεία Λειτουργία, από την οποία δεν πρέπει κανείς από τους χριστιανούς να λείπει αλλά και όταν ευρίσκεται σ’ αυτήν να μη θέλει να τελειώσει, ένεκα των σπουδαίων που επιτελούνται σ’ αυτήν και των ωφελειών που προέρχονται απ’ αυτήν. Μίλησε και για την χαρά που πρέπει να έχουν όλοι οι χριστιανοί, η οποία προέρχεται από την τήρηση του Λόγου του Θεού, από την αγάπη μας προς τον Θεό και από την έμπρακτη αγάπη μας προς τον συνάνθρωπό μας.

Μετά το πέρας των ακολουθιών των δύο ημερών προσφέρθηκαν κεράσματα, κρασί, αναψυκτικά και γλυκά, τα οποία παρασκεύασαν κυρίες της Ενορίας μας, τις οποίες και ευχαριστούμε πολύ. Ευχαριστούμε, επίσης, και όλες τις κυρίες που πρόσφεραν τη βοήθειά τους, τον χρόνο και τον κόπο τους, για την καθαριότητα και την τακτοποίηση των χώρων, του Ιερού Παρεκκλησίου και της Αίθουσας του Πνευματικού Κέντρου της ενορίας.

Ευχόμαστε σε όλους τους ευλαβείς και ταπεινούς προσκυνητές να έχουν την ευλογία και τις χάρες του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ σε όλη τους τη ζωή και να αποκτήσουν το Άγιο Πνεύμα.

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.