Πανήγυρις του εξωκκλησίου του Αγίου Χριστοφόρου στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας

p1018137.jpgΜε θρησκευτική ευλάβεια εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου του θαυματουργού, προστάτου όλων των οδηγών, στο ομώνυμο εξωκκλήσι του Αγίου Χριστοφόρου, στη Σιάτιστα.

Την Τρίτη το απόγευμα 8 Μαΐου 2018, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, από τους ιερείς της Ενορίας π. Βασίλειο και π. Νέστορα.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της εορτής, Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, εψάλη η ακολουθία του όρθρου και τελέσθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τους Ιερείς π. Βασίλειο,  π. Νέστορα και π. Προκόπιο, με την παρουσία πολλών πιστών.
Κατά την ομιλία του, ο π. Βασίλειος μίλησε για τον προφήτη Ησαΐα και αναφέρθηκε, όπως αναγνώσθηκε στην ευαγγελική περικοπή, στην επίσκεψη του Ιησού Χριστού στην Συναγωγή του χωριού του Ναζαρέτ, στην ανάγνωση από το βιβλίο του Προφήτου Ησαΐα και την ερμηνεία που έκανε, καθώς και στην κακεντρεχή συμπεριφορά των συγχωριανών του, οι οποίοι θέλησαν να τον γκρεμίσουν για να τον σκοτώσουν, χωρίς τελικά να το καταφέρουν. Μίλησε, επίσης, για το κήρυγμα μετανοίας του προφήτου Ησαΐα, για τις καταπληκτικές προφητείες του για τον Μεσσία και για την απαράδεκτη συμπεριφορά των συγχρόνων του Ιουδαίων, οι οποίοι τελικά τον σκότωσαν, πριονίζοντάς τον με ξύλινο πριόνι. Τελειώνοντας ο π. Βασίλειος είπε ότι όταν ακούγεται ο Λόγος του Θεού, θα πρέπει να τον ακούμε με ταπείνωση και με διάθεση πραγματοποιήσεώς του. Να μην εναντιωνόμαστε ούτε κατά του Λόγου του Θεού ούτε κατά των κηρύκων του Λόγου του Θεού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση του λαβάρου της Αναστάσεως και της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Χριστοφόρου στους διαδρόμους του άλσους και γύρω από τον Ιερό Ναό. Στη συνέχεια τελέστηκε η Αρτοκλασία των οδηγών της ενορίας στο προαύλιο του Ιερού Ναού. Μετά τη διανομή του αντιδώρου και της αρτοκλασίας, η Εκκλησιαστική Επιτροπή προσέφερε στο κόσμο λουκούμια και μπισκότα.

Όλοι όσοι ανέβηκαν στο εξωκκλήσι του Αγίου Χριστοφόρου απόλαυσαν την ανοιξιάτικη φύση και χάρηκαν την ευπρεπισμένη περιοχή του άλσους με τα όμορφα μονοπάτια του.

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή ευχαριστεί όλους εκείνους που βοήθησαν στον καθαρισμό του Ιερού Ναού, των εξωτερικών χώρων και του άλσους. Ας προσέχουμε όλοι μας, όσο είναι δυνατόν, να διατηρούμε όλους αυτούς τους χώρους καθαρούς και ευπρεπισμένους.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.