Πάσχα στην ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας.

«Τη Aγία καὶ Mεγάλη Κυριακὴ τοῦ Πάσχα,

αὐτὴν τὴν ζωηφόρον Ἀνάστασιν ἑορτάζομεν

τοῦ Κυρίου καὶ Θεοῦ καὶ Σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ».

Με πανηγυρική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σιάτιστας. Προ της ενάρξεως της ακολουθίας της Αναστάσιμης Πανυχίδος, πραγματοποιήθηκε η Επίσημος Υποδοχή του Αγίου Φωτός στο προαύλιο του Ιερού Ναού, το οποίο μετέφεραν οι κ. Δημήτριος Δημητριάδης και κ. Χρήστος Καρανάσιος. 

Αφού εψάλη ο κανόνας «Κύματι θαλάσσης» στη συνέχεια διαβάστηκε από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Βασιλείου η εμπνευσμένη Εγκύκλιος του Πάσχα, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ.κ Παύλου.

Πλήθος πιστών κάθε ηλικίας, μικροί και μεγάλοι, προσήλθαν για να παρακολουθήσουν την ακολουθία της Αναστάσεως και με τις λαμπάδες στα χέρια να λάβουν από τις λαμπάδες των Ιερέων μας, το αναστάσιμο ανέσπερο Φως, το οποίο πηγάζει εκ του Ζωοδόχου Παναγίου Τάφου του Κυρίου μας, στα Ιεροσόλυμα. Στη συνέχεια ο π. Βασίλειος και ο π. Νέστορας μαζί με την Εκκλησιαστική Επιτροπή έδωσαν τιμητικά το Λάβαρο της Αναστάσεως στον κ. Παναγιώτη Αθ. Γράβα πρώην εκκλησιαστικό επίτροπο, από το 1967 μέχρι και σήμερα. Αυτά τα 51 χρόνια, η προσφορά του είναι ανιδιοτελής, υποδειγματική και αξιέπαινη.

Όπως κάθε χρόνο, η ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου της Αναστάσεως και η χαρμόσυνη υμνωδία του «Χριστός ανέστη εκ νεκρών» έλαβαν χώρα στον στολισμένο προαύλιο χώρο του Ναού.

Πλήθος πιστών εισήλθαν στον Ιερό Ναό και παρέμειναν μέχρι το τέλος της θείας Λειτουργίας, έψαλλαν, κοινώνησαν των αχράντων μυστηρίων, βροντοφώναξαν το «Χριστός ανέστη» και μετά το τέλος Πανηγυρικής Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας οι Ιερείς της Ενορίας μοίρασαν ως ευλογία στον κόσμο μαζί με το αντίδερο και από ένα κόκκινο αυγό.

 

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged , . Bookmark the permalink.