Εκδήλωση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, αφιερωμένη στη Μεγάλη Εβδομάδα και του Πάσχα, από την Ιερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης.

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η Εκκλησιαστική Εκδήλωση για τη Μεγάλη Εβδομάδα, το Σάββατο του Λαζάρου 31 Μαρτίου 2018, εντός του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου. Την εκδήλωση αυτή διοργανώνει για 12η συνεχή χρονιά, η Ιερά Μητρόπολις Σισανίου και Σιατίστης, προετοιμάζοντας και με αυτό τον τρόπο τούς πιστούς, για τα μεγάλα γεγονότα των Παθών και της Αναστάσεως του Χριστού.

Η χορωδία Βυζαντινής μουσικής, «΄Οσιος Ναούμ» της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου κ. Θωμά Θεοδωρόπουλου, παρουσίασε ένα πολύ όμορφο πρόγραμμα από εκκλησιαστικούς ύμνους της μεγάλης εβδομάδος, τους οποίους απέδωσε θαυμάσια.

Ο κ. Γεώργιος Φίλιος, ανέλυσε εννοιολογικά τους ύμνους που έψαλλε η χορωδία, προσδίδοντας στην εκδήλωση κατανόηση και αρτιότητα.

Κύριος ομιλητής της Εκδηλώσεως ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Ιερομόναχος π. Αρτέμιος Γρηγοριάτης της Ιεράς Μονής Γρηγορίου Αγίου Όρους, με θέμα: «Εισοδεύοντας στη Μεγάλη εβδομάδα.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Παύλος, ευχαριστώντας τον κ. Γεώργιο Φίλιο, για την ανάλυση – παρουσίαση των βυζαντινών ύμνων της χορωδίας, τα μέλη της χορωδίας, για την ευγενική τους προσπάθεια να αποδώσουν όμορφα τους ύμνους και τέλος ευχαρίστησε τον π. Αρτέμιο, για την ολοκληρωμένη και απλή, κατά το αγιορείτικο ύφος, ομιλία του.

Τέλος, απευθυνόμενος στους ακροατές της Εκδηλώσεως, είπε ότι η Ιερά Μητρόπολη θέλοντας να τιμήσει τους αγαπητούς Ιεροψάλτες, οι οποίοι υπηρέτησαν το αναλόγιο στους Ιερούς Ναούς της πόλεως της Σιάτιστας και τα χωριά, τους προσφέρει «Δίπλωμα εις ένδειξιν τιμής». Οι περισσότεροι Ιεροψάλτες προσήλθαν και πήραν από τα χέρια του Σεβασμιωτάτου το Δίπλωμα, και τους ευχήθηκε να συνεχίσουν να ψάλλουν ως τα βαθειά γεράματά τους.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.