Θεοφάνεια στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας

Ιεροπαραδοσιακά και με κάθε λαμπρότητα εορτάσθηκαν τα Άγια Θεοφάνεια, η μεγάλη αυτή Δεσποτική εορτή της Επιφανείας του Κυρίου μας, στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018.

Η θαυμάσια και γεμάτη με υψηλά θεολογικά νοήματα ακολουθία της εορτής άρχισε στις 6:00 το πρωί με τον πανηγυρικό όρθρο.

Οι Ιερείς της Ενορίας π. Βασίλειος και π. Νέστορας τέλεσαν την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στο τέλος της οποίας ο Ιερέας π. Βασίλειος ανέγνωσε την Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Παύλου.

Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού από τους Ιερείς, όπου έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη μικρή κολυμβήθρα και ο αγιασμός των υδάτων. Μετά την απόλυση, ο π. Βασίλειος και ο π. Νέστορας ευλόγησαν όλο το εκκλησίασμα με τον Τίμιο Σταυρό, ραντίζοντας όλους με τον αγιασμό. Οι πιστοί έπαιρναν και έπιναν τον αγιασμό των Θεοφανείων έξω από τον Ιερό Ναό.

Όπως κάθε χρόνο, πλήθος πιστών προσήλθαν για να συμμετάσχουν στις ιερές ακολουθίες και για να αγιασθούν, να ραντισθούν και να λάβουν το αγιασμένο νερό για τις οικογένειές τους.

Στην Σιάτιστα, σύμφωνα με την παράδοση, όλο το εκκλησίασμα παίρνει ως ευλογία και ένα κομμάτι γλυκιάς πίτας, που είναι προσφορά από τις κυρίες της Ενορίας, οι οποίες τον προηγούμενο χρόνο βρήκαν το φλουρί στο δικό τους κομμάτι.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.