Πανηγυρικά εορτάστηκε στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, η Μεγάλη Δεσποτική εορτή της κατά Σάρκα Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας του Ουρανοφάντορος.

Πανηγυρικά εορτάστηκε στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας η Ιερά μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου και η είσοδος στον νέο ενιαυτό της Χρηστότητος του Κυρίου. Το απόγευμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία στον Ενοριακό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Παύλου. Παρόντες ήταν οι Ιερείς της Ενορίας π. Βασίλειος και π. Νέστορας με τους πιστούς της Ενορίας.

Μετά το τέλος του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. κ. Παύλος με τους Ιερείς και το λαό εν πομπή, κατευθύνθηκαν προς την αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου, όπου τελέστηκε η καθιερωμένη τελετή της κοπής της Βασιλόπιτας.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους παρισταμένους, να γίνει ο νέος χρόνος ο στόχος για να ανεβούμε υψηλότερα και να γίνουμε καθαρότεροι.

Ευχήθηκε και στον εορτάζοντα π. Βασίλειο, προϊστάμενο της Ενορίας, να έχει τον Άγιο Βασίλειο προστάτη του, φωτιστή και οδηγό του στη πορεία της ζωής του, και να ευαρεστεί το Θεό και τους ανθρώπους. Τελειώνοντας, ευχήθηκε σε όλους «Καλή Χρονιά και ευλογημένη».

H βασιλόπιττα, «έκρυβε» δέκα φλουριά, και όσοι βρήκαν το φλουρί έλαβαν από ένα βιβλίο, ως συμβολικό δώρο από την Ενορία του Αγίου Νικολάου.

Τα παιδιά των μεγάλων τάξεων του κατώτερου κατηχητικού τραγούδησαν επίκαιρα τραγούδια και έπαιξαν ένα ολιγόλεπτο εύθυμο σκετσάκι, με τίτλο «πρωτοχρονιάτικο γκάλοπ».

Την Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018, εορτάσθηκε με λαμπρότητα  η κατά σάρκα Περιτομή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας του ουρανοφάντορος, καθώς και η είσοδος εις τον νέον ενιαυτό της χρηστότητος του Κυρίου.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου από τους ιερείς της Ενορίας π. Βασίλειο και π. Νέστορα.

Μετά την Θεία Κοινωνία ο προϊστάμενος του Ναού π. Βασίλειος ανέγνωσε την εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Παύλου, με την ευκαιρία της ενάρξεως της νέας χρονιάς, όπου μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος μας καλεί «να μην αντιμετωπίσουμε τον νέο χρόνο επιπόλαια ή χαζοχαρούμενα, αλλά ας διερωτηθούμε αν ο Χριστός είναι μέσα στο χρόνο της ζωής μας, ας διερωτηθούμε αν του έχουμε ανοίξει την πόρτα της καρδιάς μας, αν ο Χριστός ζει μέσα στο σπίτι μας…»

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε η Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου έτους 2018.

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.