Η Δεσποτική εορτή της Γεννήσεως του Χριστού στην Ενορία του Αγίου Νικολάου

Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε η κατά Σάρκα Γέννησις του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, την Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017.

Το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017, στις 4.00 μ.μ., στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός των Χριστουγέννων με αρτοκλασία, από τους Ιερείς της Ενορίας π. Βασίλειο και π. Νέστορα, με τη συμμετοχή πολλών ευσεβών χριστιανών, οι οποίοι προσευχήθηκαν στον νεογέννητο Σωτήρα Χριστό, μέσα από τους θαυμάσιους Ύμνους της Ιεράς Ακολουθίας.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της Μεγάλης Δεσποτικής Εορτής, Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017, οι καμπάνες του Ναού ήχησαν στις 5 το πρωί και πολλοί πιστοί προσήλθαν με ευλάβεια, για να εορτάσουν την Γέννηση του Σωτήρα μας Ιησού Χριστού. Οι Ιερείς π. Βασίλειος και π. Νέστορας και ο διάκονος Προκόπιος λειτούργησαν στον κατάμεστο Ενοριακό Ιερό Ναό με τη συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος, το οποίο σύσσωμο κοινώνησε των Αχράντων Μυστηρίων.

Κατά τη θεία Λειτουργία ο προϊστάμενος του Ναού π. Βασίλειος ανέγνωσε τη Χριστουγεννιάτικη Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου.

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.