Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σιάτιστας

Με θρησκευτική ευλάβεια οι πιστοί της Σιάτιστας εόρτασαν την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017, τον Έφορο και προστάτη τους, Άγιο Νικόλαο τον θαυματουργό, Επίσκοπο Μύρων της Λυκίας, στον ομώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου στη Γεράνεια.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας προσήλθαν στον Ιερό Ναό του εορτάζοντος Αγίου, για να προσκυνήσουν το Ιερό του Εικόνισμα και το Ιερό του Λείψανο, και να προσευχηθούν.

Την πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Παύλος με τους Ιερείς π. Στέργιο, π. Βασίλειο, π. Νέστορα και τους διακόνους Προκόπιο, Δημήτριο και Δημήτριο.

Το σύμβολο της Πίστεως απήγγειλε ο Μέγας Ευεργέτης της Σιάτιστας και Άρχων Μαΐστωρ της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Κωνσταντίνος Παπανικολάου

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλος. Τόνισε ότι «ο Άγιος Νικόλαος «τη ταπεινώσει κέρδισε τα υψηλά και τη πτωχεία τα πλούσια». Αυτό συμβαίνει μέσα στην Εκκλησία, οι άνθρωποι που ζουν ταπεινά κερδίζουν τα πλούσια και γίνονται ευλογημένοι και χαριτωμένοι».

Ευχήθηκε στους εορτάζοντες «να έχουν την ευλογία του Αγίου τους και να τον έχουν οδηγό στην πορεία της ζωής τους. Να προχωράει πριν από μάς, όλες τις μέρες της ζωής μας και να μας οδηγεί στην κατά Θεό ζωή και όλους εμάς».

Στις Ακολουθίες παρέστησαν οι Αρχές του τόπου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Βοΐου κ. Δημήτριο Λαμπρόπουλο καθώς και πλήθος ευλαβών πιστών που προσήλθαν να ζητήσουν τις πρεσβείες του Αγίου.

Το απόγευμα της Κυριακής μετά τον Εσπερινό εψάλη η Ακολουθία του Παρακλητικού κανόνος του Αγίου Νικολάου. Κατόπιν οι Ιερείς της Ενορίας, π. Βασίλειος και π. Νέστορας, τέλεσαν μνημόσυνο, στο οποίο μνημονεύτηκαν τα ονόματα των κτιτόρων του Ιερού Ναού και όλων των ευεργετών και δωρητών που συνέδραμαν ποικιλοτρόπως.

Κατά την διάρκεια όλων των Ιερών ακολουθιών τέθηκε σε προσκύνηση το χαριτόβρυτο Ιερό λείψανο του θεοφόρου πατρός Αγίου Νικολάου του θαυματουργού και μυροβλήτου, το οποίο είναι θησαυρισμένο στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μικροκάστρου.

Όλες οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης «Ορθοδοξία και Παράδοση» 103 Mhz στα FM, και από το διαδίκτυο στην τοποθεσία: www.siatistaagiosnikolaos.gr

Το Ιερό λείψανο θα παραμείνει στην ενορία μέχρι την 14η Δεκεμβρίου και κάθε απόγευμα μετά τον εσπερινό θα ψάλλεται η ακολουθία του παρακλητικού κανόνος του Αγίου Νικολάου.

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.