Πανηγύρισε ο ιστορικός Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής στη Σιάτιστα

Με θρησκευτική λαμπρότητα, τελέσθηκε η ιερά μνήμη της οσιοπαρθενομάρτυρος Αγίας Παρασκευής, στον ομώνυμο ιστορικό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, ο οποίος βρίσκεται στην πλατεία της Γεράνειας.

Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 25 Ιουλίου 2017, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, από τον πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτη Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλο, των Ιερέων της Ενορίας του Αγίου Νικολάου π. Βασιλείου και π. Νέστορος και πλήθους λαού.

Κατά τον Εσπερινό τελέσθηκε και αρτοκλασία, μετά το πέρας της οποίας ο Αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Την ώρα πού εψάλλετο το Απολυτίκιο της Αγίας Παρασκευής ξεκίνησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας σε δρόμους και στην πλατεία της Γεράνειας. Η ιερά πομπή κατέληξε στον ιστορικό Ιερό Ναό.

Στον κατάμεστο Ναό, παρέστησαν ο Δήμαρχος Βοΐου κ. Δημήτριος Λαμπρόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι και πολλοί πιστοί, οι οποίοι προσήλθαν με ευλάβεια, για να προσκυνήσουν το πανσεβάσμιο ιερό Εικόνισμα, να προσευχηθούν και να ανάψουν το κερί τους, και να λάβουν χάρη και δύναμη για τον καθημερινό αγώνα της ζωής.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής της Αγίας Παρασκευής, Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017, με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών χριστιανών, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στον ιστορικό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής από τον Αρχιμανδρίτη π. Εφραίμ συλλειτουργούντος και του πρωτοπρεσβυτέρου π. Βασιλείου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ.

Ο Ναός της Αγίας Παρασκευής χτίστηκε επί αρχιερατείας του Μητροπολίτου Λεοντίου, το 1677, όπως αναγράφεται με κεραμικά πλακίδια εντοιχισμένα στον βόρειο τοίχο του Ναού.

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.