Η εορτή του Αγίου Παϊσίου στην Ενορία του Αγίου Νικολάου

Πανηγυρικά εόρτασε την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017, τη μνήμη του νεοφανούς Οσίου Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου η Ενορία του Αγίου Νικολάου στη Σιάτιστα.

Ο εορτασμός έγινε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου, όπου καθιερώθηκε κάθε χρόνο να τιμώνται οι νεοφανείς Άγιοι, Παΐσιος και Πορφύριος.

Το απόγευμα της Τρίτης τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία, από τους Ιερείς της Ενορίας π. Βασίλειο και π. Νέστορα. Στο τέλος της ακολουθίας οι πιστοί ασπάσθηκαν μία ξύλινη πρεσαριστή εικονίτσα της Παναγίας, που είχε δώσει ως ευλογία ο Άγιος Παΐσιος στον π. Βασίλειο το έτος 1971.

Το πρωί της Τετάρτης, ανήμερα της εορτής του Αγίου, οι Ιερείς της Ενορίας π. Βασίλειος και π. Νέστορας τέλεσαν πανηγυρικά τη Θεία Λειτουργία.

Αρκετοί από τους ανθρώπους που ζουν στην Σιάτιστα γνώρισαν τον Άγιο Παΐσιο, τον έζησαν, διδάχθηκαν από αυτόν, ωφελήθηκαν, δέχθηκαν την ευλογία του και τη χάρη του και την θαυμαστή του επέμβαση στη ζωή τους.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο π. Βασίλειος, απευθυνόμενος στους φιλάγιους και φιλέορτους πιστούς, που θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη του Οσίου Γέροντος  Παϊσίου, ανέφερε ότι «την πρώτη του γνωριμία με τον Άγιο Παΐσιο την είχε το 1971, όταν τον επισκέφθηκε στο Άγιον Όρος, επειδή είχε ακούσει ότι εκεί υπήρχε κάποιος σπουδαίος μοναχός, ο οποίος αγωνίζεται ασκητικά και προσπαθεί να τηρεί το λόγο του Θεού. Δηλαδή, δεν έκανε τίποτε άλλο ο Άγιος Παΐσιος, παρά να τηρεί επακριβώς το λόγο του Θεού».

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.