Ο εορτασμός της Πεντηκοστής στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας

Την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017 η Αγία μας Εκκλησία εόρτασε την εορτή της γενεθλίου ημέρας της Πεντηκοστής και της επιφοιτήσεως του Παναγίου Πνεύματος.

Η Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας εόρτασε πανηγυρικά και με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη, την μεγάλη αυτή Δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Το εσπέρας της παραμονής εψάλη ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός και ανήμερα της εορτής εψάλη ο όρθρος και στη συνέχεια τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τους Ιερείς της Ενορίας  π. Βασίλειο και π. Νέστορα.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας ο π. Βασίλειος ανέγνωσε την Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. κ. Παύλου «Επί τη Εορτή της Πεντηκοστής».

Στη συνέχεια εψάλη σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και σύμφωνα με το τυπικό της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ο Μέγας Εσπερινός του Αγίου Πνεύματος ή της Γονυκλισίας, κατά τη διάρκεια του οποίου αναγνώστηκαν από τους Ιερείς οι προκαθορισμένες ευχές.

Πλήθος φιλακόλουθων χριστιανών της Ενορίας προσήλθε για να συνεορτάσει και να συμπανηγυρίσει την τελευταία και μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής, κατά την οποία συνέβη το μέγα γεγονός της επιφοιτήσεως του Αγίου Πνεύματος στους Αγίους Αποστόλους. Το γεγονός αυτό έγινε η αφετηρία της ιστορικής διαδρομής της Εκκλησίας μέσα στον κόσμο και έθεσε τις βάσεις και τις προϋποθέσεις για τον αγιασμό ολόκληρης της ανθρώπινης ιστορίας και της εξυψώσεως του πολιτισμού.

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.