Ο Εσπερινός της Αγάπης στην Ιερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης

Την Κυριακή του Πάσχα, 16 Απριλίου 2017, τελέσθηκε ο εσπερινός της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Παύλου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. κ. Παύλος ενεδύθη την Αρχιερατικήν του αμφίεση στο Επισκοπείο, και στη συνέχεια σχηματίσθηκε λιτανευτική πομπή, της οποίας προηγήθηκε το λάβαρο της Αναστάσεως, η οποία κατέληξε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου και ακολούθως ξεκίνησε η ακολουθία του εσπερινού της Αγάπης.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού ανεγνώσθη το Ιερό Ευαγγέλιο του εσπερινού της αγάπης, το οποίο αναφέρεται στην πρώτη εμφάνιση του αναστημένου Χριστού στους μαθητές του, στην αρχαία ελληνική γλώσσα και στη γαλλική από τον Σεβασμιώτατο κ. κ. Παύλο, στην ισπανική από τον Αρχιμανδρίτη π. Εφραίμ πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως, στην αγγλική από τον Αρχιμανδρίτη π. Στέφανο, στην ιταλική από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Αλέξανδρο, στην ομηρική διάλεκτο από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο και πάλι στην αρχαία ελληνική από τον διάκονο Δημήτριο.

Στη συνέχεια ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ ανέγνωσε την Ποιμαντορική Εγκύκλιο επί τη εορτή του Πάσχα, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. κ. Παύλου.

Μετά τον Εσπερινό, η πομπή επέστρεψε στο Επισκοπείο, όπου έγινε η απόλυση του Εσπερινού και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης απηύθυνε προς όλους τον Αναστάσιμο χαιρετισμό και πρόσφερε στο πολυπληθές εκκλησίασμα, ως ευλογία, το πασχαλινό κόκκινο αυγό και μία εικονίτσα της Αναστάσεως.

Οι φωτογραφίες είναι από την ιστοσελίδα του Γεωργίου Γράβα:

https://siatista-info.blogspot.com/2017/04/blog-post_815.html

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.