Η Σιάτιστα υποδέχθηκε την Αγία Εικόνα της Παναγίας Ελεούσας

Την Ιερή και σεβάσμια Εικόνα της Παναγίας Ελεούσας υποδέχτηκε, το απόγευμα της Κυριακής της Ορθοδοξίας 5 Μαρτίου 2017, η πόλη της Σιάτιστας.

Πρόκειται για ένα πιστό αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Ελεούσας, που βρίσκεται στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μικροκάστρου.

Στην Νότια είσοδο της πόλεως, στον χώρο μπροστά από τον κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Νικάνορος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλος μαζί με τους κληρικούς της πόλης, με το δημοτικό συμβούλιο, αλλά και πλήθος κόσμου υποδέχτηκαν την αγία Εικόνα. Στη συνέχεια με πομπή και με τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βοΐου, την μετέφεραν στον Ενοριακό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Εντός του Ιερού Ναού τελέσθηκε ο Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός. Στον Εσπερινό χοροστάτησε και ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Παύλος. Στον εσπερινό συμμετείχαν οι Ιερείς της Μητροπόλεως

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Ακολουθίας του Εσπερινού οι πιστοί με ευλάβεια προσέρχονταν για να προσκυνήσουν την Εικόνα της Παναγίας Ελεούσας.

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.