Τα παιδιά των κατηχητικών της Ενορίας του Αγίου Νικολάου γιόρτασαν τα Χριστούγεννα

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Παύλου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η χριστουγεννιάτικη γιορτή των κατηχητικών σχολείων της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 στο Ενοριακό Κέντρο του Ιερού Ναού.

Τα παιδιά του κατώτερου κατηχητικού Σχολείου (Δ’, Ε’, Στ’ Δημοτικού) παρουσίασαν χριστουγεννιάτικα ποιήματα, ύμνους, τραγούδια και κάλαντα, και τη Χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση: «Το πιο πολύτιμο μαργαριτάρι».

Τα παιδιά με μοναδική απλότητα και αξιοσημείωτη πολλές φορές πνευματικότητα, απέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο την θεατρική παράσταση και τα επίκαιρα ποιήματα καθώς και χριστουγεννιάτικους  εκκλησιαστικούς ύμνους, υπενθυμίζοντας σε μικρούς και μεγάλους την άξια του μηνύματος των Χριστουγέννων, ώστε οι παρευρισκόμενοι να συγκινηθούν αρκετά και να τα χειροκροτήσουν παρατεταμένα.

Το θεατρικό σκηνοθέτησε η κατηχήτρια Περιστέρα Μάνιου, εκπαιδευτικός, και τα τραγούδια δίδαξαν ο Χρήστος Καρακουλάκης και η πρεσβυτέρα εκπαιδευτικός  Σταυρούλα Βασιλείου.

Στη συνέχεια, η Περιστέρα Μάνιου ευχαρίστησε τα παιδιά που έδωσαν τον εαυτό τους για επιτύχει η γιορτή, ευχαρίστησε όλους εκείνους που συνεργάσθηκαν κατά τις προετοιμασίες, ευχαρίστησε τους Ιερείς της ενορίας π. Βασίλειο και π. Νέστορα και τον μουσικό κ. Παναγιώτη Αμεξίζογλου που συνόδευσε με την κιθάρα την χορωδία των παιδιών του κατηχητικού. Ευχαρίστησε και τους γονείς, που της εμπιστεύονται τα παιδιά τους, στον υπεύθυνο και ζωτικό τομέα της ορθοδόξου κατηχήσεως.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ο Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Παύλος, ο οποίος ευχήθηκε, «… η ειρήνη του Θεού, που την εγκαινιάζει η είσοδος του Θεού στο χρόνο το δικό μας, να ειρηνεύσει τις καρδιές μας, να μας φωτίσει και να μας αξιώσει, η καρδιά μας να γίνει μια φάτνη, που θα ανακληθεί ο Χριστός». Ευχήθηκε ακόμα «… να γιορτάσουν όλοι αληθινά Χριστούγεννα και να καταλάβουμε τα Χριστούγεννα σαν γεγονός της δικής μας ζωής και ιστορίας».

Τέλος, συνεχάρη όλα τα παιδιά, τις κατηχήτριές τους, την Ενορία του Αγίου Νικολάου και ευχήθηκε λέγοντας «… να σας αξιώνει ο Θεός, να αποκτήσετε το αληθινό πνεύμα των Χριστουγέννων, που είναι η ταπείνωση και η αγάπη. Να είστε καλά, Χρόνια πολλά και Ευλογημένα…»

Η γιορτή έκλεισε με το κοντάκιο της εορτής των Χριστουγέννων, «Η Παρθένος σήμερον…»  και ο Σεβασμιώτατος μοίρασε σε όλα τα παιδιά την εικόνα του Ιησού Χριστού.

Από την Ενορία προσφέρθηκαν σε όλους γλυκίσματα και σ’ όλα τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων μοιράστηκαν από ένα χριστουγεννιάτικο αναμνηστικό, που ετοίμασαν οι κατηχήτριες.

ΚΑΛΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ  Η  ΝΕΑ  ΧΡΟΝΙΑ

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.