Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Σιάτιστα

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016, το πρωί, πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940 και του ιστορικού ΟΧΙ απέναντι στο τελεσίγραφο των Ιταλών στην πόλη της Σιάτιστας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογία, η οποία τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, παρουσία των αρχών του τόπου, των εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Τον Πανηγυρικό εξεφώνησε μέσα στον Ιερό Ναό ο κ. Καλαμόπουλος Στέργιος Διευθυντής του ΕΠΑΛ Σιάτιστας.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων της πλατείας Δημαρχείου και έγινε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Βοΐου κ. Δημήτριο Λαμπρόπουλο, τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Σιάτιστας κ. Στέργιο Δίκο, τον εκπρόσωπο του Αστυνομικού τμήματος Σιάτιστας, τον εκπρόσωπο του Στρατού, και άλλους τοπικούς φορείς.

Ετηρήθη ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και η τελετή έληξε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Ακολούθησε δεξίωση από το Δήμο, των Αρχών και του λαού της Πόλης, στο Δημοτικό Κατάστημα Σιάτιστας.

Στη συνέχεια, οι αρχές μετέβησαν στην εξέδρα των επισήμων, στον καθορισμένο χώρο στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση.

Την παρέλαση άνοιξε η Φιλαρμονική του Δήμου και ακολούθησαν ένα τμήμα μικρών παιδιών με τις Ελληνικές παραδοσιακές ενδυμασίες, τα Δημοτικά σχολεία, τα Γυμνάσια, και τα Λύκεια της Σιάτιστας.

Πλήθος κόσμου, καθ’ όλη την πορεία της παρελάσεως, παρακολούθησε τα παιδιά να παρελαύνουν.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged , . Bookmark the permalink.