Αγιασμοί στα Σχολεία της Σιάτιστας με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Την Δευτέρα το πρωί, 12 Σεπτεμβρίου 2016, τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, στο Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο της Σιάτιστας και στο 2ο Νηπιαγωγείο.

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο και στο Μουσικό Σχολείο τον αγιασμό τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης Αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος μαζί με τον προϊστάμενο της Ενορίας του Αγίου Νικολάου π. Βασίλειο Βασιλείου. Στο τέλος του αγιασμού ο π. Εφραίμ μίλησε εν ολίγοις στους μαθητές και μετέφερε και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Παύλου, ο οποίος τέλεσε αγιασμούς σε άλλα Σχολεία της Μητροπόλεως.

Στο 2ο Νηπιαγωγείο τον αγιασμό τέλεσε ο π. Βασίλειος, ο οποίος πρόσφερε ένα ενδιαφέρον εικονογραφημένο βιβλίο για την Παναγία. Επίσης πρόσφερε και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο την Βίβλο εικονογραφημένη.

Παρόντες κατά την τελετή του αγιασμού του Μουσικού Σχολείου ήταν ο Δήμαρχος Βοΐου κ. Δημήτριος Λαμπρόπουλος και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σιάτιστας κ. Δίκος Στέργιος. Ο Δήμαρχος ευχήθηκε στους μαθητές καλή πρόοδο, στους γονείς δύναμη και κουράγιο, υγεία και ήθος στους καθηγητές και δασκάλους.

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.