Η Ιερά Σύνοδος προειδοποιεί πάλι για την προσηλυτιστική δραστηριότητα της νεο-προτεσταντικής οργανώσεως «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση».

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έλαβε γνώση από την καθ’ ύλην αρμοδία Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων, για την προσηλυτιστική δραστηριότητα της νεο-προτεσταντικής οργανώσεως «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση», και απεφάσισε να ενημερώσει το Ορθόδοξο Πλήρωμα σχετικά με αυτήν.

Μέλη της εν λόγω κινήσεως ήδη ευρίσκονται στην πόλη μας και ασκούν προσηλυτιστική δραστηριότητα, με την ονομασία «Operation Joshua 9». Επίσης, με πρόσχημα τη διανομή της Καινής Διαθήκης, διανέμει και ποικίλο υλικό προτεσταντικού χαρακτήρα ασυμβίβαστο προς την Ορθόδοξη Πίστη μας.

Η «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση», αν και ιδρύθηκε το τελευταίο τέταρτο του 20ού αιώνα, θεωρεί την Ορθόδοξη Πίστη ως «πνευματικά δεσμά αιώνων», όπως η ίδια έχει δηλώσει στο παρελθόν, και ταυτοχρόνως υποστηρίζει, ότι στην πατρίδα μας «επικρατεί πνευματικό σκοτάδι και απιστία».

Υπενθυμίζουμε για μία ακόμη φορά ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ως μέλη του ενός και μοναδικού Σώματος του Χριστού, της Εκκλησίας, δεν έχουν ανάγκη τις διάφορες νεοφανείς αιρετικές κινήσεις, ούτε τους διάφορους αυτοχειροτονημένους «κήρυκές» τους από το εσωτερικό ή το εξωτερικό και παραμένουν πιστοί στο Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού.

Στην ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας μπορείτε να προμηθευτείτε δωρεάν την Καινή Διαθήκη, σε κείμενο και μετάφραση ή και σε ερμηνευτική απόδοση, εγκεκριμένη από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Μπορείτε να βρείτε ακόμη και άλλα πολλά χριστιανικά ορθόδοξα βιβλία από τη δανειστική βιβλιοθήκη του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου. Το τηλέφωνο έχει τον αριθμό κλήσεως 24650 21472.

Επίσης μπορείτε να ’ρθείτε στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο για να ενημερωθείτε σχετικά.

Στη συνέχεια μπορείτε να διαβάσετε την Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου Της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.