Η Ενορία του Αγίου Νικολάου εόρτασε τον Άγιο Παναγή Μπασιά 6 και 7 Ιουνίου 2016

Την Ιερά μνήμη του Αγίου Ιερέως Παναγή (Παϊσίου) του Μπασιά, του εν Κεφαλληνία, εόρτασε η Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας την 6η και 7η Ιουνίου 2016.

Το απόγευμα της Δευτέρας 6 Ιουνίου 2016, τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ.

Την Τρίτη, ανήμερα της εορτής, 7 Ιουνίου 2016, τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Τις Ιερές ακολουθίες τέλεσαν οι Ιερείς της Ενορίας π. Βασίλειος και π. Νέστορας.

Στο κήρυγμά του, στο τέλος του Εσπερινού, ο π. Βασίλειος αναφέρθηκε στη ζωή και τους πνευματικούς αγώνες του Αγίου Ιερέα Παναγή, και στα θαύματα που επιτελούσε.

Τα ιερά λείψανα του Αγίου Παναγή Μπασιά, πού φυλάσσονται στο Ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Σεραφείμ, τέθηκαν σε προσκύνηση κατά τη διάρκεια όλων των ιερών ακολουθιών.

Προσευχόμαστε, η χάρη και η ευλογία του Θεού, με τις πρεσβείες του Αγίου Παναγή Ιερέως του Μπασιά, να στηρίζει και να διασφαλίζει την πατρίδα μας και όλο τον κόσμο.

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.