Κοινωνικό Παντοπωλείο Ενορίας Αγίου Νικολάου Σιάτιστας 1.000 περιπτώσεις! 9.557 κιλά τρόφιμα!

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΗ ευλογία του Αγίου Τριαδικού Θεού μας συνεχίζεται, ο προστάτης μας Άγιος Νικόλαος μαζί με όλους τους Αγίους της ενορίας μας συνεχώς πρεσβεύουν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. κ. Παύλος εύχεται και όλοι οι ευαισθητοποιημένοι πιστοί της ενορίας μας εργάζονται στον χώρο της φιλανθρωπίας με φανερά πλέον τα αποτελέσματα.

Μετά από τέσσερα χρόνια και τέσσερες μήνες, από τον Ιανουάριο του 2012, ήδη έχουν βοηθηθεί μέχρι σήμερα 1.000 περιπτώσεις με 9.557 κιλά τροφίμων, τα οποία συγκεντρώνουμε στην ενορία μας και τα προσφέρουμε δωρεάν σε οικογένειες οι οποίες δυσκολεύονται αυτά τα τελευταία χρόνια.

Τα γράφουμε αυτά, για να χαρούμε όλοι, βλέποντας να ευοδώνεται μία συλλογική, φιλανθρωπική, ενοριακή προσπάθεια. Για να φανεί το ενδιαφέρον όλων μας προς τους δυσκολεμένους συνενορίτες μας. Για να πάρουν κουράγιο και θάρρος όλοι εκείνοι που σήμερα πιέζονται ποικιλοτρόπως. Για να γίνει γνωστό ότι δεν χάθηκε το φιλότιμο ούτε η έμπρακτη αγάπη προς τον πλησίον. Για να βρεθούν και άλλοι, περισσότεροι μιμητές στον χώρο της ευγενικής εν Χριστώ φιλανθρωπίας. Για να δοξάζεται ο Άγιος Τριαδικός Θεός!

Τα λίγα τρόφιμα, τα οποία προσφέρουμε στους δυσκολεμένους συμπολίτες μας, γι’ αυτούς είναι πολλά. Οι ευχαριστίες τους είναι πολύ περισσότερες, και οι προσευχές τους, γι’ αυτούς που τα προσφέρουν είναι αδιάλειπτες.

Η προσπάθεια ενισχύσεως των δυσκολεμένων συμπολιτών μας δεν θα σταματήσει μέχρις ότου ξεπερασθούν τα προβλήματα. Ο φιλότιμος αγώνας μας, για την αξιοπρεπή επιβίωση όλων των οικογενειών της ενορίας μας, δεν θα πρέπει να αφήσει κανέναν αδιάφορο.

Η ανεργία συνεχίζεται, η έλλειψη άλλων πόρων συνεχίζεται, οι ασθένειες και άλλα πολλά δυσκολεύουν υπερβολικά πολλούς συνανθρώπους μας. Η αγάπη, όμως, και η οργανωμένη φιλανθρωπία προς τον πλησίον μας, είναι ικανή να επουλώσει τις οποιεσδήποτε πληγές.

Επειδή αρκετοί από τους συμπολίτες μας, οι οποίοι δυσκολεύονται, διστάζουν να προσέλθουν για να βοηθηθούν, και επειδή τα μέλη των Επιτροπών δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουν όλες αυτές τις περιπτώσεις, όποιος γνωρίζει μία τέτοια οικογένεια, ας ενημερώσει τους Ιερείς της ενορίας μας ή τα μέλη των Επιτροπών, για να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες.

Το σύνθημά μας είναι:

 

«Οι πολλοί μπορούν να βοηθήσουν τους λίγους».

 

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή και η Επιτροπή του Φιλόπτωχου Ταμείου

της Ενορίας Αγίου Νικολάου Σιάτιστας

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.