Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Χριστοφόρου στο εξωκκλήσι του Αγίου Χριστοφόρου στη Σιάτιστα

Την Δευτέρα 9 Μαΐου 2016, η πόλη της Σιάτιστας, πανηγύρισε τη μνήμη του Αγίου μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου, στο ομώνυμο εξωκλήσι που έχει ανεγερθεί προς τιμήν του το 1881, στην Ενορία του Αγίου Νικολάου στη Γεράνεια.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, Κυριακής 8 Μαΐου 2016, τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία από τους ιερείς της Ενορίας π. Βασίλειο και π. Νέστορα. Στο τέλος του Εσπερινού έγινε και περιφορά της Αγίας εικόνας του Αγίου Χριστοφόρου γύρω από τον Ιερό Ναό.

Το πρωΐ της Δευτέρας 9 Μαΐου 2016, εψάλη από τους Ιερείς της Ενορίας ο Όρθρος της εορτής και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία.

Μετά τη Θεία Λειτουργία έγινε περιφορά της Αγίας εικόνας του Αγίου Χριστοφόρου, περνώντας μέσα από το άλσος του εξωκλησίου και γύρω από τον Ιερό Ναό. Στη συνέχεια έγινε αρτοκλασία στον αύλειο χώρο της Εκκλησίας.

Στο τέλος ο π. Βασίλειος ευχήθηκε σε όλους, να τους προστατεύει ο Άγιος Χριστοφόρος σε όλα τους τα ταξίδια, ευχαρίστησε όλους όσοι πρόσφεραν τις ανιδιοτελείς υπηρεσίες τους για τον καλλωπισμό του Ναού, για τον αύλειο χώρο του και για το πανέμορφο άλσος του Αγίου Χριστοφόρου. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον κ. Ιωάννη Λάγγα και τους υιούς του, για τα κόκκινα αυγά που πρόσφεραν και μοιράστηκαν στο εκκλησίασμα. Επίσης ευχαρίστησε και την εκκλησιαστική επιτροπή, για το ενδιαφέρον που δείχνουν για τον ευπρεπισμό των εξωκλησίων και τους κόπους που κατέβαλαν για την πανήγυρη του Αγίου Χριστοφόρου, καθώς και για τα λουκούμια και τα μπισκότα που πρόσφεραν σε όλο το εκκλησίασμα.

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.