Η εορτή των Αγίων τριών Ιεραρχών στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας

ΑΓΙΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣΤο Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016, η Αγία μας Εκκλησία τίμησε τους τρεις μεγάλους Εκκλησιαστικούς Πατέρες και Διδασκάλους του γένους μας, τους προστάτες των γραμμάτων. Εόρτασε τους Αγίους Τρεις Ιεράρχες, τον Μέγα Βασίλειο, Αρχιεπίσκοπο Καισαρείας της Καππαδοκίας, τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο, Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως και τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, Αρχιεπίσκοπο, επίσης, Κωνσταντινουπόλεως.
Στην ενορία του Αγίου Νικολάου, το απόγευμα της Παρασκευής, στον Ιερό Ναό των Αγίων Ταξιαρχών, έγινε ο πανηγυρικός εσπερινός από τους Ιερείς της ενορίας π. Βασίλειο και π. Νέστορα, παρουσία πολλών πιστών.
Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, το πρωί, στον ίδιο Ναό, οι Ιερείς τέλεσαν τη Θεία Λειτουργία, και στη συνέχεια αρτοκλασία. Κατόπιν έψαλαν μνημόσυνο υπέρ των κεκοιμημένων Αρχιερέων, Ιερέων, διδασκάλων, ευεργετών και δωρητών της ενορίας του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας.
Μετά το μνημόσυνο, ο π. Βασίλειος και ο π. Νέστορας ανέγνωσαν στους πιστούς, που τίμησαν την μνήμη των Αγίων, τα ονόματα των κεκοιμημένων Αρχιερέων, Ιερέων, των διδασκάλων, των δωρητών και ευεργετών της ενορίας, καθώς επίσης και όλων εκείνων που συνεχίζουν να προσφέρουν στην ενορία του Αγίου Νικολάου μέχρι και σήμερα.
Ας παρακαλέσουμε, λοιπόν, τους Τρεις Μεγάλους Πατέρες και Οικουμενικούς Διδασκάλους, τους προστάτες της παιδείας του γένους μας, να σκεπάζουν με τις θεόδεκτες προσευχές και πρεσβείες τους τις μαθήτριες και τους μαθητές, τους Διδασκάλους και Καθηγητές των Σχολείων της πατρίδας μας, αλλά και ολόκληρο το γένος των Ορθόδοξων Χριστιανών. Επί πλέον δε να μας αξιώνουν, να τους τιμάμε με καθαρή καρδιά – όχι μόνο εμείς, αλλά και τα παιδιά μας, και τα παιδιά των παιδιών μας – κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, «εις αιώνας αιώνων».

 

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.