Σχολή Γονέων Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝΤην Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016, στις 7:00 το απόγευμα, συνεχίζοντας ο κύκλος ομιλιών στη Σχολή Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, θα πραγματοποιηθεί η 2η συνάντηση της Σχολής.
Ομιλητής θα είναι ο κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκης, Υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας και Διευθυντής του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το θέμα το οποίο θα αναπτύξει είναι:

«Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο –

κανόνες και συμπεριφορές»

Η ομιλία θα γίνει στην αίθουσα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου: «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ».
Ο κ. Εμμανουήλ Σφακιανάκης την επομένη, Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016 θα μιλήσει στα παιδιά, στον ίδιο χώρο στις 11 το πρωί.

Βιογραφικό του ομιλητή

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣΟ Μανώλης Σφακιανάκης, γεννήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 1963. Γονείς του είναι ο πατήρ Ευάγγελος και η πρεσβυτέρα Μαρία, ενώ αδέρφια του ο Μιχάλης και η Ολυμπία.
Μέχρι τα δεκαοχτώ του χρόνια διέμενε στα Χανιά Κρήτης. Τελείωσε το Λύκειο στα Χανιά και κατόπιν σπούδασε Ανάλυση και Προγραμματισμό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.
Το 1982 εισήχθη στη Σχολή Ενωμοταρχών και το 1986 στη Σχολή Υπαστυνόμων. Εργάζεται στην Αστυνομία εδώ και τριάντα χρόνια, από τα οποία τα δεκαοχτώ ασχολείται αποκλειστικά με τη διερεύνηση ηλεκτρονικών εγκλημάτων. Εκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο στο έγκλημα που αφορά το πλαστικό χρήμα (plastic crime) και στο FΒΙ σε θέματα σχετικά με την τρομοκρατία στο Διαδίκτυο (cyber terrorism).
Από το 1995 έως το 2011 υπηρέτησε στη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής και στο Τμήμα Οικονομικών Εγκλημάτων, υπεύθυνος για τη Δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Από το 2011 υπηρετεί στην Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και είναι επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Έχει χειριστεί περισσότερες από πέντε χιλιάδες πεντακόσιες υποθέσεις που αφορούν το κυβερνοέγκλημα.
Έχει λάβει πολλές τιμητικές διακρίσεις, μεταξύ άλλων, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προσφορά του, από τον υπουργό Παιδείας για αποτροπή ανήλικου μαθητή από αυτοκτονία, από τον υπουργό Οικονομικών ως ένας από τους καλυτέρους μάνατζερ στο δημόσιο τομέα, από το FΒΙ δυο φορές για την προσφορά του στη διερεύνηση – εξιχνίαση κυβερνοεγκλημάτων που αφορούσαν παιδική πορνογραφία, από το Χαμόγελο του Παιδιού για την πάταξη του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας, από την Επιστημονική Ένωση Δικηγόρων e – Themis κ.λ.π. Είναι επίσης καθηγητής στην Αστυνομική Ακαδημία.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.