Πανηγύρισε το παρεκκλήσιο του Αγίου Σεραφείμ στην πόλη της Σάτιστας

Την ημέρα μνήμης του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ τίμησε και εόρτασε η Ενορία του Αγίου Νικολάου στη Σιάτιστα την Παρασκευή και το Σάββατο 1 και 2 Ιανουαρίου 2016.
Επίκεντρο του εορτασμού το παρεκκλήσιο του Αγίου Σεραφείμ, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, πολιούχου και προστάτη της ενορίας.
Το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς εψάλη ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός από τους Ιερείς της Ενορίας π. Βασίλειο και π. Νέστορα και στη συνέχεια έγινε η αρτοκλασία.
Την αγιώνυμο ημέρα της εορτής, κατά την τελεσθείσα πανηγυρική Θεία Λειτουργία, λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Παύλος, συλλειτουργούντων των Ιερέων π. Βασιλείου και π. Νέστορος.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. κ. Παύλος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ και τελειώνοντας ευχήθηκε ο άγιος Σεραφείμ που σήμερα μας ευλογεί, να μας φωτίζει, και προπαντός να μας φωτίσει για να καταλάβουμε ότι ο χρόνος της ζωής που ζούμε, είναι για να αποχτήσουμε το Άγιο Πνεύμα, τη χάρη του Θεού και μακάρι να το επιτύχουμε.
Το απόγευμα μετά την ακολουθία του Εσπερινού στο παρεκκλήσιο του Αγίου Σεραφείμ εψάλη η ιερά παράκληση του Αγίου.
Όπως και κατά τις προηγούμενες χρονιές, στις διήμερες εορταστικές ακολουθίες εκτέθηκε για προσκύνημα τμήμα του ιερού και σεπτού λειψάνου του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ.
Να υπενθυμίσουμε πως το Παρεκκλήσιο του Αγίου Σεραφείμ, πανηγυρίζει και στις 19 Ιουλίου, την εορτή της ανακομιδής των λειψάνων του Οσίου.

 

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.