Πανηγυρικά εορτάστηκε στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, η Μεγάλη Δεσποτική εορτή της κατά Σάρκα Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας του Ουρανοφάντορος.

Πανηγυρικά εορτάστηκε στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας η Ιερά μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημῶν Βασιλείου του Μεγάλου και η είσοδος στον νέο ενιαυτό της Χρηστότητος του Κυρίου. Το απόγευμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ενοριακό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης. Παρόντες ήταν οι Ιερείς της Ενορίας π. Βασίλειος και π. Νέστορας και πλήθος πιστών.
Μετά το τέλος του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. κ. Παύλος με τους Ιερείς και το λαό εν πομπή, κατευθύνθηκαν προς την αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου, όπου τελέστηκε η καθιερωμένη τελετή της κοπής της Βασιλόπιτας. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους παρισταμένους, το έτος αυτό που ξεκίνησε, να προσπαθήσουμε να συναντήσουμε το Θεό, να εξαγοράσουμε το χρόνο, ώστε να κερδίσουμε πραγματικά από το χρόνο, για να μπορέσουμε να εισέλθουμε εκεί που είναι ο Άγιος Βασίλειος και εκεί που βρίσκονται όλοι οι Άγιοι.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης έκοψε τη βασιλόπιττα, όπως είπε, εις ανάμνηση ενός γεγονότος επί Μεγάλου Βασιλείου αλλά και εις τιμή και μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου.
Ευχήθηκε και στον εορτάζοντα π. Βασίλειο, προϊστάμενο της Ενορίας, ο Άγιος Βασίλειος ο προστάτης του, να τον ευλογεί και να τον συνοδεύει σ’ όλες τις ημέρες της ζωής του.
Τελειώνοντας, ευχήθηκε «Καλή Χρονιά και ευλογημένη», «Χρόνια πολλά και ευλογημένα».
H βασιλόπιττα, «έκρυβε» δέκα φλουριά, και όσοι βρήκαν το φλουρί έλαβαν από ένα βιβλίο ως συμβολικό δώρο από την Ενορία του Αγίου Νικολάου.

 

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.