Στην Ενορία του Αγίου Νικολάου λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης

Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Παύλος λειτούργησε με ιεροπρέπεια και λαμπρότητα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, πλαισιούμενος από τους Κληρικούς της Ενορίας π. Βασίλειο και π. Νέστορα, τον διάκονο Χαράλαμπο Δούβλο και τη συμμετοχή πλήθους ενοριτών.
Ο Σεβασμιώτατος κ. κ. Παύλος απευθυνόμενος στους πιστούς, που είχαν γεμίσει τον Ναό, και παίρνοντας αφορμή από την Ευαγγελική περικοπή του «Καλού Σαμαρείτου», απευθύνθηκε με λόγους πατρικούς, τονίζοντας ότι «μόνον η Εκκλησία ξέρει ποιος είναι ο πλησίον».
«…Σήμερα, είπε, υπάρχουν πολλών λογιών ληστές, που δεν κινδυνεύουν μόνον τα σώματά μας αλλά κινδυνεύουν πρώτιστα και οι ψυχές μας. Και όμως, εμείς είμαστε εκτεθειμένοι και αφηνόμαστε να είμαστε εκτεθειμένοι. Και δεν ερχόμαστε στο θεραπευτήριο της Εκκλησίας, γιατί η Εκκλησία αυτό και μόνον είναι. Είναι ένα θεραπευτήριο, ένα Νοσοκομείο! Και ο μεγάλος ιατρός, ο Χριστός, παρέχει τα φάρμακα και μας διαβεβαιώνει και για κάτι άλλο: «Και εάν κάτι δεν πήγε καλά, εγώ όταν ξανάλθω θα τον κοιτάξω. Και αν έχεις ξοδέψει κάτι παραπάνω θα σε πληρώσω», γιατί επιθυμεί την πλήρη ίαση και την θεραπεία.
Έτσι, λοιπόν, δεν λέει ο Χριστός ποιος είναι ο πλησίον, που σημαίνει ότι ο πλησίον είναι ο καθένας μα. Λέει, πού μπορεί να θεραπευτεί και ο πλησίον και ο άλλος. Και θεραπευόμαστε όλοι μας, μέσα στην Εκκλησία του Χριστού μας. Διαφορετικά θα πληγώνουμε και θα πληγωνόμαστε…
Είδατε, συνέχισε, τα όσα φρικτά και τρομερά έγιναν στην Γαλλία τούτες τις μέρες. Και βέβαια κάθε ανθρώπινη συνείδηση επαναστατεί. Και εμείς επαναστατούμε, για δύο λόγους. Πρώτον, γι’ αυτό καθεαυτό το έγκλημα, γιατί η ανθρώπινη ζωή είναι ιερή. Θαυμάστε όμως την υποκρισία της Ευρώπης, για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι, δεν θέλησε στο Σύνταγμα της Ευρώπης να βάλει την χριστιανική πίστη σαν βασικό στοιχείο του Ευρωπαϊκού πολιτισμού. Την αρνήθηκαν όλοι. Γεμάτοι αλαζονεία και οίηση. Και τώρα ήρθε η ώρα της νεμέσεως απ’ αυτούς που τους άνδρωσαν, απ’ αυτούς που τους έδωσαν τη δύναμη.
Σήμερα, λοιπόν, απ’ τη μια μεριά, η κάθε ανθρώπινη συνείδηση επαναστατεί για τα εγκλήματα εναντίον αθώων ανθρώπων, αλλά και αγριεύει μπροστά στην ψεύτικη διαμαρτυρία όλων αυτών των διεφθαρμένων ανθρώπων, που έφτιαξαν αυτούς που σήμερα τους σκοτώνουν. Όλων αυτών, που πασχίζουν και δεν εκτιμούν την παράδοση της Ορθοδόξου πίστεώς μας και προσπαθούν να την υπονομεύσουν. Και ξεχάσαμε την ιστορία ότι, όποιοι αρνήθηκαν την Ορθόδοξη πίστη έγιναν γενίτσαροι. Και σ’ αυτόν τον τόπο σήμερα, γενίτσαρους ετοιμάζουμε για αύριο. Και θα είμαστε εμείς οι πρώτοι, που θα υποστούμε την ίδια βία και θα χάσουμε και τις δικές μας τις ζωές.
Δεν σας κάνει εντύπωση πόσοι Ευρωπαίοι πολιτισμένοι, μορφωμένοι Γάλλοι, πήγανε σ’ αυτούς τους εγκληματίες; Γιατί, θα μου πείτε. Γιατί έπρεπε να διαλέξουν. Και είδαν ότι αυτοί εκεί κάτω, θέλουν να είναι εγκληματίες, για ένα ιδανικό. Οι δικοί μας, για να πουλάνε τους ανθρώπους. Αυτή είναι η αλήθεια.
Και ποια είναι η σωτηρία; Να γυρίσουμε στο θεραπευτήριο της Εκκλησίας μικροί και μεγάλοι…
…Αγαπητοί αδελφοί, εύχομαι να μην δικαιωθώ, αλλά αυτό που είδαμε τώρα είναι η αρχή. Θα δούμε χειρότερα και θα είμαστε μόνο εμείς υπεύθυνοι, για κάθε τι το χειρότερο που έρχεται, γιατί επιμένουμε στη αλαζονεία και στον εγωισμό μας. Επιμένουμε να ανατρέπουμε τους νόμους του Θεού. Εδώ χανόμαστε, εδώ πνιγόμαστε, εδώ κοντεύουμε να πεινάσουμε και να ξεσηκωθούμε και κάποιοι άλλοι αρμενίζουν άλλον καιρό και νομίζουν ότι το πιο σημαντικό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή απ’ την Ελλάδα, είναι να νομιμοποιήσουμε το σύμφωνο συμβίωσης για τους ομοφυλόφιλους!
Αυτοί είναι οι ξεπεσμένοι πολιτικοί και πολιτεία, που προσπαθούν να δικαιώσουν τα πάθη τους και όχι να δουν πώς σώζεται ο άνθρωπος και πώς σώζεται η πατρίδα μας. Η Εκκλησία είναι το μόνο θεραπευτήριο!… Όλα τα άλλα περί αλληλεγγύης, που λένε ένα σωρό νεόφωτοι και αποτυχημένοι για να βρουν ένα νόημα στη ζωή τους, δεν έχουν το θάρρος να πουν ότι αυτά τα δίδαξε η Εκκλησία του Χριστού και μόνον αυτή….
…Μακάρι, λοιπόν, να ταπεινωθούμε και να ζητήσουμε το έλεος του Θεού, για όλους μας και για τον κόσμο μας!»

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged , . Bookmark the permalink.