Εσπερινός των Αγίων Παμμεγίστων Ταξιαρχών στον πανηγυρίζοντα Ιστορικό ομώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας του Αγίου Νικολάου

Ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός τελέσθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου 2015, στον πανηγυρίζοντα Ιστορικό Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στη Σιάτιστα.
Στον Πανηγυρικό Εσπερινό, επί τη εορτή της Συνάξεως των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των Επουρανίων Ασωμάτων Δυνάμεων, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Παύλος, πλαισιωμένος από τους Ιερείς της Ενορίας του Αγίου Νικολάου, π. Βασίλειο και π. Νέστορα.
Αμέσως μετά, τελέσθηκε η Ακολουθία της Αρτοκλασίας, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παύλος, μετά των Ιερέων, ευλόγησε τους Άρτους, ενώ οι πιστοί με ιδιαίτερη τιμή και ευλάβεια συμμετείχαν και έψαλλαν από κοινού το «Θεοτόκε Παρθένε» και το «πλούσιοι επτώχευσαν».
Στο κήρυγμά του, ο ποιμενάρχης αναφέρθηκε στη δημιουργία των αγγέλων, στη φύση τους και το έργο τους, που είναι η δοξολογία του Αγίου Θεού και η βοήθεια και προστασία των ανθρώπων. Ανέφερε αρκετά περιστατικά με την παρουσία αγγέλων και τις διάφορες θαυματουργικές ενέργειές τους.
Μετά το πέρας των ακολουθιών, οι Ιερείς μοίρασαν τους ευλογημένους άρτους στους πιστούς.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.