Η εορτή του Αγίου Νέστορος στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015, εορτή του Αγίου μάρτυρος Νέστορος, εόρτασε τα ονομαστήριά του ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νέστορας Γκουρομήσιος, Ιερέας του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Σιάτιστας.
Το πρωί τελέσθηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Παύλο με συλλειτουργούς τον εορτάζοντα Ιερέα π. Νέστορα και τον προϊστάμενο του Ναού πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Βασιλείου.
Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. κ. Παύλος μίλησε αναφερόμενος στην εορτή των δύο μεγάλων Αγίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, του Αγίου Δημητρίου και του Αγίου Νέστορος, λέγοντας ότι οι Άγιοί μας, μας δείχνουν τον τρόπο και το δρόμο της ζωής, σε μια εποχή που έχουμε γίνει καλοβολεμένοι, έχουμε χαμηλώσει τη δύναμη της ψυχής μας, έχουμε συμβιβαστεί, έχουμε συσχηματιστεί με αυτό τον κόσμο.
Στο τέλος ευχήθηκε στον εορτάζοντα πατέρα Νέστορα, ο οποίος άγει την ονομαστική του εορτή και έχει το μεγάλο προνόμιο να έχει ένα μεγάλο Άγιο, που φέρει το όνομά του, που είναι προστάτης του, να συμπορεύεται ο Άγιος Νέστορας πάντοτε μπροστά στη ζωή του για να είναι ένα σημείο της παρουσίας του Θεού μέσα στον κόσμο μας.
Αρκετοί ήταν εκείνοι που προσήλθαν από νωρίς το πρωί στον Ιερό Ναό, για να λειτουργηθούν και να τιμήσουν με την παρουσία τους τον π. Νέστορα.
Μετά το πέρας των ακολουθιών προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους τους πιστούς, που ήλθαν για να εκκλησιαστούν και να ευχηθούν στον εορτάζοντα π. Νέστορα.
Ο π. Νέστορας ευχαρίστησε όλους που συμμετείχαν στην ευχαριστιακή σύναξη και τον ευχήθηκαν για την ονομαστική του εορτή.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged , . Bookmark the permalink.