Ξεκίνησαν οι Εσπερινές ομιλίες της Κυριακής στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας

ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥΤην Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, ξεκίνησε ο κύκλος των εσπερινών ομιλιών στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας με θέμα, «Ερμηνεία στο κατά Λουκάν Ευαγγέλιο».
Οι εσπερινές αυτές ομιλίες πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή στις 6:00 το απόγευμα, εντός του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, με ομιλητή τον πρωτοπρεσβύτερο Βασίλειο Βασιλείου, προϊστάμενο την Ενορίας του Αγίου Νικολάου. Οι ομιλίες αυτές εντάσσονται στις κατηχητικές πνευματικές δραστηριότητες της Ενορίας και παρέχουν πνευματική τροφοδοσία στο ευσεβές πλήρωμα.
Στη χθεσινή του ομιλία ο π. Βασίλειος αναφέρθηκε κατ’ αρχήν στο χάρισμα του Θεού να ακούγεται ο Λόγος του Θεού επί 33 χρόνια στην Ενορία του Αγίου Νικολάου, αλλά και στην αδιαφορία και άρνηση πολλών πιστών να ακούν το Λόγο του Θεού. Υπενθύμισε στους πιστούς μία εποχή φανερής αρνήσεως, στο να ακούν οι άνθρωποι το Λόγο του Θεού, την οποία αναφέρει ο προφήτης Ιερεμίας στο ΣΤ’ Κεφάλαιο του προφητικού βιβλίου του. Εκεί απαντούν οι ισραηλίτες στα λόγια του προφήτη και λέγουν: «Δεν θα πορευθούμε τον δρόμο του Κυρίου. Δεν θα ακούσουμε τους κήρυκες και τους προφήτες του Κυρίου».
Είπε, επίσης, χαρακτηριστικά, στο ακροατήριο ότι, «ο καθένας που ακούει το Λόγο του Θεού και προσπαθεί να τον κάνει πράξη, είναι πραγματικά ένας έξυπνος, ένας σοφός, ένας μυαλωμένος άνθρωπος, ενώ εκείνος που δεν θέλει να ακούει το Λόγο του Θεού, είναι ανόητος και άφρων.
Στη συνέχεια έκανε μία σύντομη αναφορά στα όσα ειπώθηκαν κατά τις προηγούμενες 49 ομιλίες, με βάση το κατά Λουκάν Ευαγγέλιο, μέχρι το Δ’ Κεφάλαιο. Κατόπιν ανέφερε σχετικά με την καινούργια περίοδο, τον «νέον ενιαυτόν», που κήρυξε ο Μεσσίας Ιησούς Χριστός και που είναι η περίοδος της Εκκλησίας μέσα στον κόσμο και η αιώνια Βασιλεία του Θεού.
Αναφέρθηκε ακόμη και στην Νέα Εποχή – New age, που κηρύττει ο Διάβολος στα έσχατα, μιμούμενος τον Χριστό, θέλοντας και αυτός να εγκαινιάσει μια καινούργια περίοδο, με παγκόσμια κυβέρνηση, με παγκόσμιο νόμισμα, νομοθεσία, αστυνόμευση και παγκόσμια θρησκεία.
Τελειώνοντας, κατέληξε με την έντονη εικόνα, την οποία περιγράφει ο Ευαγγελιστής Λουκάς, όπου οι ντόπιοι Ναζαρηνοί, με πολλή αγωνία και εντεταμένη προσοχή, περίμεναν την ερμηνεία της προφητείας του Ησαΐα από τον άσημο συμπολίτη τους, τον Ιησού Χριστό.
Της ομιλίας προηγείται ο Εσπερινός και η Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.
Όσοι δεν μπορούν να παραβρεθούν στον Ιερό Ναό την Κυριακή το απόγευμα, έχουν την ευκαιρία να ακούσουν ζωντανά την ακολουθία του Εσπερινού και της Παρακλήσεως καθώς και την ομιλία του πατρός Βασιλείου από τον τοπικό Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως, στους 103 Mhz στα FM ή από την ιστοσελίδα https://siatistaagiosnikolaos.gr/ Επίσης η ομιλία μεταδίδεται σε επανάληψη κάθε Δευτέρα στις 3:00 μετά το μεσημέρι.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.