Αγιασμός για την έναρξη της νέας κατηχητικής χρονιάς στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας

Ξεκίνησε η νέα Κατηχητική χρονιά για τους νέους της ενορίας του Αγίου Νικολάου με τον Αγιασμό που έγινε το απόγευμα της Κυριακής 4 Οκτωβρίου 2015.
Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, παρουσία των κατηχητριών, πολλών μαθητών και γονέων, έγινε ο Αγιασμός από τους ιερείς της Ενορίας π. Βασίλειο και π. Νέστορα, για την έναρξη των Κατηχητικών Σχολείων για παιδιά Νηπιαγωγείου, Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου και Λυκείου.
Ο π. Βασίλειος προϊστάμενος της Ενορίας, υπεύθυνος των κατηχητικών και κατηχητής στα παιδιά του Λυκείου, μετά τον Αγιασμό έδωσε ευχές σε μαθητές και κατηχητές για τη νέα κατηχητική χρονιά και με ένα σύντομο λόγο του ανέφερε γιατί πρέπει τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι να προσέρχονται στα κατηχητικά.
Εἰπε χαρακτηριστικά: «Όπως για να λειτουργήσει σωστά ένα μηχάνημα και να αποδώσει έργο χρειάζονται οι οδηγίες χρήσεως και λειτουργίας έτσι για να ζήσει ένας άνθρωπος και μια κοινωνία σωστά χρειάζονται οι οδηγίες του δημιουργού του ανθρώπου. Αυτός ο Δημιουργός είναι ο άγιος Τριαδικός Θεός και οι οδηγίες είναι οι εντολές του, το άγιο θέλημά του. Αυτές τις οδηγίες δεν μπορούμε να τις βρούμε από μόνοι μας. Χρειάσθηκε να μας τις αποκαλύψει ο Ιησούς Χριστός.
Βρίσκονται καταχωρημένες μέσα στην Αγία Γραφή.
Αυτό το θέλημα του Θεού προσπαθούν οι κατηχητές να μεταφέρουν στα παιδιά και γενικώς η Αγία Εκκλησία σε όλους τους πιστούς, οργανώνοντας κατηχητικά μαθήματα, κηρύγματα και ομιλίες.
Η κατήχηση, η ακρόαση του Λόγου του Θεού, η μελέτη της Αγίας Γραφής πρέπει να γίνεται καθ’ όλη τη ζωή μας. Ο Λόγος του Θεού δεν είναι γνώση αλλά τροφή, για να ζήσει ο κόσμος. Κατηχούμενοι και μελετώντας το Λόγο του Θεού, ζούμε πνευματικά, κινούμαστε σωστά στην κοινωνία, γνωρίζουμε τον αληθινό στόχο και πορευόμαστε στην αληθινή πορεία, την πορεία του «Καθ’ ομοίωσιν Θεού», την πορεία της θεώσεως.»
Στο τέλος με την ευλογία του Αγιασμού τα παιδιά έλαβαν και ένα μικρό κέρασμα προσφερόμενο από την Ενορία.

Καλοφώτιστα όλα τα παιδιά
και καλή κατηχητική χρονιά!!!

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged , . Bookmark the permalink.