Ο εορτασμός της Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας

ΚΟΙΜΗΣΙΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥΜε λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε η Κοίμηση της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας.
Δεκάδες πιστών συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τη μητέρα πάντων των χριστιανών με πλούσιες λατρευτικές εκδηλώσεις.
Το απόγευμα της Παρασκευής, 14 Αυγούστου 2015, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Τον εσπερινό τέλεσε ὁ Πρωτοσύγκελλος τῆς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος μαζί με τους Ιερείς της ενορίας, πρωτοπρεσβυτέρους π. Βασίλειο Βασιλείου και π. Νέστορα Γκουρομίσιο. Στο τέλος ομίλησε επικαίρως ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης Εφραίμ.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Σάββατο 15 Αυγούστου 2015, λειτούργησε ο προϊστάμενος της Ενορίας του Αγίου Νικολάου πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Βασιλείου, παρουσία πλήθους πιστών, που με πίστη, ευλάβεια και σεβασμό προς το πρόσωπο της Παναγίας μας προσήλθαν να τιμήσουν τη Μητέρα όλων μας, συμψάλλοντας και συμπροσευχόμενοι προς την Παναγία. Κατά τη Θεία Κοινωνία κοινώνησαν σχεδόν όλοι οι πιστοί όσοι ευρίσκονταν στον Ιερό Ναό.
Λίγο πριν την Θεία Κοινωνία, ο π. Βασίλειος ανέγνωσε την Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Παύλου, η οποία αναφερόταν στο πανσεβάσμιο πρόσωπο της Παναγίας.
Ακολουθεί η Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Παύλου:

σελ. 1σελ. 2 σελ. 3 σελ. 4

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged , . Bookmark the permalink.