Ο εορτασμός του Αγίου Νικάνορος στην πόλη της Σιάτιστας

Με την δέουσα Εκκλησιαστική Τάξη και ευπρέπεια πανηγύρισε ο ιστορικός κοιμητηριακός Ιερός Ναός του Αγίου Νικάνορος την 6η και 7η Αυγούστου 2015 στην πόλη της Σιάτιστας.
Τον πανηγυρικό Εσπερινό και την αρτοκλασία τέλεσαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, Αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, με τους Ιερείς της Ενορίας του Αγίου Νικολάου, πρωτοπρεσβυτέρους, π. Βασίλειο και π. Νέστορα.
Τον Θείο λόγο κήρυξε ο ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης Αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο γεγονός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού και στον Άγιο Νικάνορα.
Πριν την απόλυση του Πανηγυρικού εσπερινού έγινε η περιφορά της Ιεράς εικόνας του Αγίου Νικάνορος γύρω από τον Ναό, την οποία κρατούσαν ο Δήμαρχος Βοΐου κ. Δημήτριος Λαμπρόπουλος με τον Αντιδήμαρχο κ. Ελευθέριο Τζιλίνη.
Τοπικοί φορείς και πλήθη φιλεόρτων Χριστιανών κατέκλυσαν τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος.
Την επομένη ημέρα, Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015, μετά τον πανηγυρικό Όρθρο, την Θεία Λειτουργία, στον πανηγυρίζοντα ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος, τέλεσαν οι Ιερείς της Ενορίας του Αγίου Νικολάου π. Βασίλειος και π. Νέστορας.
Το εκκλησιαστικό συμβούλιο της Ενορίας του Αγίου Νικολάου ευχαριστεί θερμά όλες τις κυρίες που φρόντισαν για την καθαριότητα του Ιερού Ναού, των οστεοφυλακίων καθώς και του αυλείου χώρου του Ναού, και εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλα τα ηλεκτρονικά, ραδιοφωνικά και έντυπα μέσα, που με ευγένεια πρόβαλαν τον εορτασμό της πανηγύρεως.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.