Η εορτή του Αγίου μεγαλομάρτυρος και ιαματικού Παντελεήμονος στη Σιάτιστα.

Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου μεγαλομάρτυρος και ιαματικού Παντελεήμονος, στην Ενορία του Αγίου Νικολάου.
Την Κυριακή 26 Ιουλίου 2015, το απόγευμα, στο εξωκκλήσι του Αγίου Παντελεήμονος, που βρίσκεται στο όρος Βούρινος σε υψόμετρο 1.380 μέτρα, τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός και στη συνέχεια η αρτοκλασία από τους Ιερείς της Ενορίας π. Βασίλειο και π. Νέστορα. Ακολούθησε η περιφορά της Αγίας Εικόνος πέριξ του Ιερού Ναού και στο τέλος οι Ιερείς μοίρασαν τον ευλογημένο άρτο.
Στον πανηγυρικό Εσπερινό παρέστη πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων και τα μέλη του Δ.Σ. Συλλόγου Ορειβατών «Ο Μπούρινος».
Μετά τις ακολουθίες, τα μέλη του Συλλόγου, στον χώρο του καταφυγίου που βρίσκεται δίπλα στο Ναό, πρόσφεραν κέρασμα σ’ όλους τους πιστούς, που ανέβηκαν στο βουνό, για να τιμήσουν τον Άγιο.
Την αγιώνυμο ημέρα, Δευτέρα 27 Ιουλίου, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σιάτιστας από τον Ιερέα π. Βασίλειο Βασιλείου και στο εξωκκλήσι του Αγίου Παντελεήμονος από τον Ιερέα π. Νέστορα Γκουρομίσιο.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου εψάλη αρτοκλασία από τον Ιερέα π. Βασίλειο, προσφορά των μελών του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Σιάτιστας «Ο Άγιος Παντελεήμων», για να τιμήσουν τον προστάτη τους Άγιο. Στη συνέχεια ακολούθησε κέρασμα σε όλους τους εκκλησιασθέντες από τα μέλη του Συλλόγου.
Ο Ιερός Ναός του Αγίου Παντελεήμονος στο όρος Βούρινος θεμελιώθηκε πριν 54 χρόνια, το 1961, επί αρχιερατείας κυρού Πολυκάρπου και τον περιποιούνται ανιδιοτελώς και με περισσή επιμέλεια οι εκάστοτε Εκκλησιαστικές Επιτροπές της ενορίας του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας και τα μέλη του Συλλόγου Ορειβατών «Ο Μπούρινος».

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.