Εσπερινός των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Σιάτιστα

Την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015 η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την ιερά μνήμη των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Η Ιερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης τιμά με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα αυτούς τους θεοφόρους Αποστόλους, από τους οποίους το τίμιο όνομα του Αποστόλου Παύλου φέρει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. κ. Παύλος.
Το εσπέρας της Κυριακής 28 Ιουνίου 2015 τελέστηκε με την πρέπουσα λαμπρότητα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, παρουσία κλήρου και λαού, ο Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός των Αγίων με αρτοκλασία, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. κ. Σεραφείμ και του εορτάζοντος Μητροπολίτου κ. κ. Παύλου.
Προ του τέλους του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος ζήτησε από τον Μητροπολίτη Καστορίας να αναφερθεί εκείνος, με την όντως θεοκίνητη γλώσσα του, όπως είπε, στα μεγάλα πρόσωπα των Αγίων Αποστόλων που τιμάει η Εκκλησία, ώστε να κατανοήσουμε και εμείς τη σημασία που έχει αυτή η γιορτή για τη δική μας τη ζωή στο παρόν και στο μέλλον
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας, χρησιμοποιώντας το Χρυσοστομικό λόγο, εγκωμίασε το πρόσωπο του Αποστόλου Παύλου. Είναι γνωστό ότι ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος θεωρείται το στόμα του Αποστόλου Παύλου.
Κατόπιν, απευθυνόμενος στον ποιμενάρχη μας κ. Παύλο, ευχήθηκε να τον χαιρόμαστε, να τον καμαρώνουμε, να έχει υγεία σιδηρά, να έχει δύναμη, να έχει μέχρι τελευταία πνοή της ζωής του, παρούσα τη χάρη του Θεού, και μέσα στον χώρο της καρδιάς του αυτόν «τον ανεξιχνίαστο πλούτο της χάριτος του Θεού», τον οποίο διακόνησε ο προστάτης του Άγιος Παύλος.
Ευχήθηκε, ακόμα, πολλά τα έτη και ευλογημένα, με ζωντανή την παρουσία του Θεού μέσα του και την προστασία του Αποστόλου Παύλου.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.