Επίσκεψη των μαθητών της Ε΄ τάξεως του 2ου Δημοτικού Σχολείου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας.

1Την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015, οι μαθητές της Ε΄ τάξεως του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας, με το δάσκαλό τους κ. Ιωάννη Πορπόρη, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν με ευλάβεια μία υποδειγματική προετοιμασία της Θείας Λειτουργίας (προσκομιδή) και των κυρίων στιγμών της Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, στα πλαίσια διδακτικής επίσκεψης, για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Την υποδειγματική προσκομιδή τέλεσε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Βασιλείου και ταυτόχρονα έκανε επεξήγηση των διαδραματιζομένων.

Ανέλυσε στους μαθητές τα στάδια της προετοιμασίας της Θείας Λειτουργίας, παρουσίασε τα άμφια που φορούν οι ιερείς, εξήγησε τη χρήση των ιερών σκευών και τις ιερές πράξεις που υλοποιούσε κάθε στιγμή.

Ερμήνευσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και τον τρόπο, με τον οποίο ο άρτος και ο οίνος, με την επίκληση του Αγίου Πνεύματος, μετουσιώνονται σε Σώμα και Αίμα του Χριστού. Τους υπέδειξε επίσης πώς πρέπει να μεταλαμβάνουν οι πιστοί.

Οι μαθητές παρακολουθούσαν με μεγάλη ευλάβεια και πολλή προσοχή την όλη παρουσίαση.

Ο δάσκαλος και οι μαθητές αποχώρησαν από τον Ιερό Ναό, αφού ευχαρίστησαν θερμά τον π. Βασίλειο, για τη σημαντική προσπάθεια που κατέβαλε ώστε να υλοποιηθεί η υποδειγματική προσκομιδή και Θεία Λειτουργία.

Ο π. Βασίλειος ευχαρίστησε τα παιδιά, για το ενδιαφέρον και την προσοχή τους και τα ευχήθηκε να θυμούνται για πάντα αυτή την παρουσίαση και να συμμετέχουν τακτικά στο μεγάλο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, κατόπιν κατάλληλης πνευματικής προετοιμασίας.

Ευχαρίστησε και τον δάσκαλό τους κ. Ιωάννη Πορπόρη, για την προετοιμασία που έκανε στα παιδιά και την ανάπτυξη του ενδιαφέροντος για τα μυστήρια της Εκκλησίας.

Αυτή ήταν η τρίτη επίσκεψη των μαθητών της Ε΄ τάξεως του 2ου Δημοτικού Σχολείου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Κατά τις προηγούμενες δύο, ο π. Βασίλειος τους έδειξε τους χώρους του Ναού, (πρόναο, κυρίως Ναό και Άγιο Βήμα) και όσα ευρίσκονται εκεί.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.