Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε η εορτή του Αγίου Πνεύματος την Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015 στο εξωκκλήσι του Αγίου Αντωνίου, της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας.
Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσαν οι Ιερείς της Ενορίας π. Βασίλειος και π. Νέστορας.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στην παρουσία και την απουσία του Αγίου Πνεύματος στην Αγία Γραφή και στη ζωή μας. Επεσήμανε, τελειώνοντας, ότι, «το Άγιο Πνεύμα θα είναι αυτό, το οποίο θα καλέσει τον Ιησού Χριστό να ’ρθει, για τη Δευτέρα παρουσία του στη γη, να τελειώσει ο κόσμος, και έτσι όλοι οι άνθρωποι, οι Άγιοι του Θεού, μαζί με τους αγγέλους να εισαχθούν στο χώρο της Βασιλείας των ουρανών.»
Στο τέλος ευχήθηκε, «όλοι μας να γίνουμε τόποι, κατοικητήρια αγιασμένα, ούτως ώστε να παραμένει το Πνεύμα το Άγιο μέσα μας».
Κατόπιν τελέσθηκε από τους Ιερείς η ακολουθία του Μικρού Αγιασμού, με την ευκαιρία της πρωτομηνιάς, και ραντίσθηκε με το αγιασμένο νερό όλος ο Ναός και οι πιστοί που παραβρέθηκαν στην ακολουθία. Ο Αγιασμός τοποθετήθηκε σε ειδική κολυμβήθρα, από όπου και τον πήραν οι πιστοί της Ενορίας, για να ευλογήσουν τα σπίτια τους ή τον να τον πιουν μετά την Θεία Κοινωνία και το αντίδωρο, λαμβάνοντας έτσι όλοι την ευλογία της Εκκλησίας, για όλον τον μήνα που θα ακολουθήσει.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.