Η μνήμη του Αγίου Χριστοφόρου στη Σιάτιστα

Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣΜε ευλάβεια εορτάσθηκε η ιερά μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Χριστοφόρου του θαυματουργού, προστάτου όλων των οδηγών, στο εξωκκλήσι του Αγίου Χριστοφόρου στη Σιάτιστα.
Την Παρασκευή το απόγευμα της 8ης Μαΐου 2015, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Παύλου.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Χριστοφόρου, προτρέποντας όλους να παραδειγματιστούν από αυτόν.
Την κυριώνυμο ημέρας της εορτής, Σάββατο 9 Μαΐου 2015, τελέσθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τους Ιερείς της Ενορίας του Αγίου Νικολάου π. Βασίλειο και π. Νέστορα, και με την παρουσία πολλών πιστών.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο π. Βασίλειος, παίρνοντας αφορμή από το απολυτίκιο του τιμωμένου Αγίου Μεγαλομάρτυρα Χριστοφόρου, αναφέρθηκε στην αποδοχή του σταυρικού πνεύματος του Ευαγγελίου, που μας εισάγει στη Βασιλεία του Θεού.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Χριστοφόρου γύρω από τον Ιερό Ναό, και στο προαύλιο του Ιερού Ναού, περιτριγυρισμένο από καταπράσινα δένδρα, τελέστηκε η Αρτοκλασία των οδηγών της ενορίας.
Μετά την Θεία Λειτουργία, οι πιστοί περπάτησαν στους διαδρόμους του πανέμορφου δασυλλίου και χάρηκαν την ανοιξιάτικη φύση, τη μυρωδιά του χόρτου, το πλήθος των δένδρων και τα άγρια άνθη.
Είναι μια αληθινή όαση και ένας πραγματικός πνεύμονας, αυτό το δάσος του Αγίου Χριστοφόρου. Η Εκκλησιαστική Επιτροπή μαζί με τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων της ενορίας του Αγίου Νικολάου το περιποιούνται και το καλλωπίζουν. Ας το αγαπήσουμε όλοι μας και ας το προστατεύσουμε.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.