Τριετές μνημόσυνο του Ιερέως Λάμπρου Βασιλείου

12 Την Κυριακή, 26 Απριλίου 2015, Κυριακή των Μυροφόρων, τελέστηκε στον Αμπελώνα Λαρίσης, τριετές μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής ενός σύγχρονου, δίκαιου ιερατικού ζεύγους, του Ιερέως π. Λάμπρου Βασιλείου και της πρεσβυτέρας του Μαρίας.
Την Θεία Λειτουργία και το Ιερό Μνημόσυνο τέλεσαν ο Αρχιμανδρίτης π. Αντώνιος Καρυώτης, ο Ιερέας π. Δημήτριος Κολοβός καθώς και ο υιός του αειμνήστου ιερατικού ζεύγους, ο πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Λ. Βασιλείου.
Οι Ακολουθίες τελέστηκαν στον Ιερό Ενοριακό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αμπελώνος, όπου ο μακαριστός Ιερέας Λάμπρος Βασιλείου επί σαράντα δύο (42) έτη υπηρέτησε ως εφημέριος του Ναού και συνετέλεσε τα μέγιστα στην ανέγερσή του.01
Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς ο π. Βασίλειος αναφέρθηκε, στην τόλμη, μία αρετή που πρέπει να έχουν οι χριστιανοί πάντοτε, ιδιαιτέρως δε σήμερα, για να μπορούν να σταθούν στη ζωή τους ως αληθινοί χριστιανοί.
Στον κατάμεστο Ναό, εκτός από τους ενορίτες, τίμησαν την μνήμη του ευλαβούς Ιερέως π. Λάμπρου Βασιλείου και της υποδειγματικής συζύγου του, Πρεσβυτέρας Μαρίας, και πιστοί από άλλα μέρη της Ελλάδας.
Πριν την λήξη του ιερού μνημοσύνου, ο Αρχιμανδρίτης π. Αντώνιος μίλησε με σεβασμό για τον π. Λάμπρο και την πρεσβυτέρα του Μαρία.
Στην συνέχεια μίλησε ο π. Βασίλειος εκ μέρους της οικογένειας. Ευχαρίστησε πρώτα τους Πατέρες του Ιερού Ναού, που με την ευλογία του οικείου Ποιμενάρχου Λαρίσης κ. Ιγνατίου τέλεσαν το Ιερό Μνημόσυνου προς τιμήν του αοιδίμου Ιερέως Λάμπρου Β. Βασιλείου και της Πρεσβυτέρας του Μαρίας, τους λοιπούς συνεργάτες του προϊσταμένου του Ναού και όλους τους παρευρεθέντες.
17 Ακολούθησε κέρασμα προς όλους στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, και αβραμιαία φιλοξενία στην οικογένεια του αοιδίμου π. Λάμπρου, καθώς και όσων είχαν έλθει από μακρινές πόλεις.
Ο προϊστάμενος του Ναού Αρχιμανδρίτης π. Αντώνιος πρόσφερε στον π. Βασίλειο την ευλογημένη εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου εις ανάμνηση της ημέρας αυτής.18
Τέλος, ο π. Βασίλειος, ως ευχαριστήριο και ανάμνηση αυτής της ιερής στιγμής, πρόσφερε στον π. Αντώνιο 40 βιβλία, για την ενίσχυση της δανειστικής βιβλιοθήκης του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας.
Ο μακαριστός π. Λάμπρος Βασιλείου άφησε πίσω του μια μεγάλη παρακαταθήκη. Άφησε το εκκλησιαστικό ήθος και το εκκλησιαστικό φρόνημα των παλαιών Ιερέων, οι οποίοι, ως το τέλος της ζωής τους δεν εγκατέλειψαν το ιερό Θυσιαστήριο, την αδιάλειπτη προσευχή, την κατά Θεόν διαπαιδαγώγηση του Λαού του Θεού και την στήριξη στις ποικίλες ανάγκες του.
11 - ΑντίγραφοΗ μακαριστή, επίσης, πρεσβυτέρα ήταν μία πραγματική συμπαραστάτις και βοηθός στο όλο εκκλησιαστικό – πνευματικό έργο του π. Λάμπρου, ταυτόχρονα με τις πολλές εργασίες της οικογενειακής ζωής. Άσκησε και αυτή ένα μεγάλο ιεραποστολικό έργο διαδόσεως του λόγου του Θεού, αντιγράφοντας εκατοντάδες χιλιάδες κασέτες – μαγνητοταινίες με ομιλίες πολλών ομιλητών, τις οποίες έστελνε σε όλη την Ελλάδα και σε πολλές χώρες σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Ας είναι αιωνία η μνήμη τους.
Ας ευχηθούμε στο Θεό να χαρίζει στην Εκκλησία Του καλούς Κληρικούς, συνεχιστές αυτής της παραδόσεως των βιγλατόρων της πίστεως, όπως ο αείμνηστος π. Λάμπρος.

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.