Μνημόσυνο για τον εκδημήσαντα προ τριετίας Ιερέα Λάμπρο Β. Βασιλείου, πρώην Εφημέριο της Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αμπελώνος.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΛΑΜΠΡΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ ΠΡΕΣΒ. 2010_2Την Κυριακή 26 Απριλίου 2015, Κυριακή των Μυροφόρων, με τη συμπλήρωση τριών ετών από την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Ιερέως Λάμπρου Β. Βασιλείου, πρώην εφημερίου της Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αμπελώνος, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.
Ο μακαριστός π. Λάμπρος πρόσφερε τον εαυτό του στην Εκκλησία και το αγαπημένο του ποίμνιο. Με την άξια Πρεσβυτέρα του Μαρία Βασιλείου – Μπουκουβάλα, εκ Ραψάνης, απέκτησε τέσσερα τέκνα. Έναν Ιερέα στην Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης, μία Πρεσβυτέρα στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, έναν ιεροψάλτη στην Μητρόπολη Λαρίσης και άλλη μία κόρη, η οποία προσφέρει ποικιλοτρόπως στην Εκκλησία.
Αγάπησε τον Κύριο και διακόνησε την Εκκλησία με υποδειγματικό ζήλο και αυταπάρνηση. Με την προσωπική του εργασία και τη συνδρομή των ευσεβών κατοίκων ανήγειρε, εξωράισε και ανέδειξε τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Άοκνος κήρυκας του λόγου, υπηρέτησε πιστά το θείο κήρυγμα και ουδέποτε λειτούργησε χωρίς να συμπεριλάβει στην λατρεία τον θείο λόγο προς όφελος των πιστών. Ανελλιπώς εξομολογούσε τους χριστιανούς της Ενορίας του και όχι μόνο. Στο πετραχήλι του, ο φιλόχριστος λαός έβρισκε ένα απάνεμο λιμάνι, όπου άφοβα εξαγόρευε τις αμαρτίες του, τις οποίες ο μακαριστός συγχωρούσε, αναλαμβάνοντας και εξαλείφοντας αυτές ενώπιον του δικαιοκρίτου Θεού, ο Οποίος είχε οικονομήσει για αυτόν τοιαύτην διακονίαν.
Ευχόμαστε να τον αναπαύσει ο Κύριος της Δόξης, «ο και νεκρών και ζώντων την εξουσίαν έχων», μετά των Αγίων και των Δικαίων, και, όπως στη γη τον κατέστησε Ιερέα και τον εδόξασε, έτσι και στο επουράνιο Θυσιαστήριο να τον καταστήσει άξιο Λειτουργό του.

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.