Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Κοζάνης βράβευσε τα παιδιά πολύτεκνων οικογενειών του Δήμου Βοΐου.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Κοζάνης για την βράβευση των παιδιών πολύτεκνων οικογενειών που εισήχθηκαν το ακαδημαϊκό έτος 2011, 2012, 2013 και 2014 σε ΑΕΙ, ΤΕΙ, Αστυνομικές και Στρατιωτικές Σχολές.
Ο Σύλλογος Πολυτέκνων έχει καθιερώσει την διοργάνωση αυτής της εκδηλώσεως με σκοπό να τιμήσει τα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών, τα οποία με προσπάθεια και αγώνα και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες, κατόρθωσαν να οδηγηθούν στην επιτυχία.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» στον Άγιο Δημήτριο Σιάτιστας την Παρασκευή 17 Απριλίου, στις 6:30 το απόγευμα, μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης για τους γονείς αλλά και για τα παιδιά, τα οποία μαζί με τις ευχές για καλή πρόοδο, πήραν από το Σύλλογο Έπαινο και ως δώρο ένα χρηματικό ποσό και βιβλία που προσέφεραν η Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας και ο Σύλλογος Γραμμάτων και Τεχνών Κοζάνης.
Προλόγισαν και συνεχάρησαν τα παιδιά, για την προσπάθεια που κατέβαλαν ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου κ. Κυριάκος Ιωαννίδης, ο Δήμαρχος Βοΐου κ. Δημήτριος Λαμπρόπουλος, η πρώην Δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτα Ορφανίδου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μιχάλης Καραμπατζιάς και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Στέλιος Δίκος.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλος συνεχάρη το Σύλλογο των Πολυτέκνων που διοργάνωσε αυτήν την εκδήλωση, τον αγώνα και την αγωνία τους, για να μπορέσει να συνεχιστεί αυτή η παράδοση που υπάρχει. Ευχήθηκε σε όλους τους γονείς να συνεχίσουν να παλεύουν και να αγωνίζονται και να φωνάζουν και να γκρινιάζουν. Συνεχάρη τα παιδιά και τους γονείς των παιδιών για τον αγώνα και τον κόπο τους. Και συνεχίζοντας ανέφερε ότι πολλές φορές η επιβράβευση είναι συμβολική, γιατί δεν καλύπτονται όλες οι ανάγκες των παιδιών, όμως, όπως είπε, είναι ένα δείγμα τιμής και αναγνώρισης και ίσως αυτό έχει την πιο μεγάλη σημασία από όλους και από όλα. Ευχήθηκε σε όλους τους άρχοντες του τόπου που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, πραγματικά ενωμένοι να παλεύουμε, για ό, τι συνιστά την αξιοπρέπεια του κάθε ανθρώπινου προσώπου, για ό, τι συνιστά τις αξίες και τις παραδόσεις που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σ’ αυτόν τον τόπο, ώστε όντως να αντιστεκόμαστε απέναντι στη βαρβαρότητα της Ευρώπης, με τον ανθρώπινο πολιτισμό αυτού του τόπου.
Καταλήγοντας, ανέφερε ότι αυτό που γιορτάζουμε αυτές τις μέρες, η Ανάσταση του Χριστού είναι η Ελπίδα. Η Ανάσταση με δυο λόγια λέει: «Ο άνθρωπος έχει αξία και είναι και μοναδικός και ότι στο τέλος δεν θα μείνει ένα νεκρό κουφάρι που θα τον φάει το χώμα, αλλά μπορεί να συνεχίζει τη ζωή του, ακριβώς υπερβαίνοντας ακόμα και το θάνατο, άρα και την όποια ενδιάμεση δυσκολία».
Τελειώνοντας ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά» σε όλους, η χάρη του Θεού είπε, να σας σκεπάζει και να σας δυναμώνει. Ευχήθηκε να μπορούνε να κάνουνε πάντα αυτό που έγινε σήμερα και συνεχάρη τα μέλη του Συλλόγου που αγωνίστηκαν προσπάθησαν και πέτυχαν.
Να σημειωθεί ότι βραβεύτηκαν 43 παιδιά που είναι Δημότες του Δήμου Βοΐου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Παύλος, ο Προϊστάμενος της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος, ο Δήμαρχος Βοϊου κ. Δημήτριος Λαμπρόπουλος, η πρώην Δήμαρχος κ. Παναγιώτα Ορφανίδου, ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Μιχάλης Καραμπατζιάς, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Στέλιος Δίκος και τα παιδιά που βραβεύθηκαν με τους γονείς τους.
Την εκδήλωση παρουσίασε ο κ. Σωτήριος Λέγγος, μέλος του Συλλόγου Πολυτέκνων Κοζάνης.

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.