Πάσχα στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας

ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ ΩΔΕΤο Μεγάλο Σάββατο το βράδυ 11 Απριλίου 2015, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας στις 11.00 πριν τα μεσάνυχτα, χτύπησαν οι καμπάνες χαρμόσυνα και άρχισε η ακολουθία του Αγίου Φωτός.
Ο π. Βασίλειος, διάβασε την αναστάσιμη εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. κ. Παύλου και στη συνέχεια, εντός του Αγίου Βήματος, εψάλη το εωθινό: «Ιδού σκοτία και πρωί…» από τους ιεροψάλτες.
Αμέσως μετά, οι Ιερείς του Ναού, ο π. Βασίλειος και ο π. Νέστορας εξερχόμενοι από το Άγιο Βήμα και σηκώνοντας ψηλά τη λαμπάδα τους με το Άγιο Φως, και ψάλλοντας το τροπάριο: «Δεύτε λάβετε φως, εκ του ανεσπέρου φωτός και δοξάσατε Χριστόν τον αναστάντα εκ νεκρών», έδωσαν το Άγιο Φως σε όλους τους πιστούς, και έλαμψε ολόκληρη η Εκκλησία.
Το Άγιο Φως και εφέτος, ήταν αυτό που βγήκε στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα και παρέλαβε από το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης ο κ. Δημητριάδης.
Στη συνέχεια, οι Ιερείς π. Βασίλειος και π. Νέστορας εξήλθαν στην αυλή του Ναού, μαζί με όλους τους πιστούς.
Το λάβαρο της Αναστάσεως το οποίο προσφέρθηκε τιμητικά στην κ. Άννα Πατρώνα για την πολυετή ανιδιοτελή προσφορά της στον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών το κρατούσε ο γαμπρός της κ. Τάτης Στέλιος.
Στο προαύλιο του Ναού, έγινε η τελετή της Αναστάσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Όλοι έψαλλαν το: «Χριστός ανέστη εκ νεκρών…», οι καμπάνες χτυπούσαν πανηγυρικά, άλλοι τσούγκριζαν τα αβγά, άλλοι έβαζαν φωτιά στον «Ιούδα» και όλοι ασπάζονταν ο ένας τον άλλο με χαρά και ενθουσιασμό. Ακολούθησε ο όρθρος της Αναστάσεως και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία παρέμειναν πάρα πολλοί πιστοί, οι οποίοι στο τέλος όλοι κοινώνησαν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας οι Ιερείς π. Βασίλειος και π. Νέστορας μοίρασαν μαζί με το αντίδωρο και από ένα κόκκινο αβγό.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.