Κυριακή των Βαΐων στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας

Η μνήμη της θριαμβευτικής εισόδου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού εις τα Ιεροσόλυμα γιορτάστηκε πανηγυρικά στην Ενορία του Αγίου Νικολάου στη Σιάτιστα.
Την παραμονή των Βαΐων, Σάββατο του Λαζάρου, 4 Απριλίου 2015 στο τέλος του πανηγυρικού εσπερινού οι Ιερείς π. Βασίλειος και π. Νέστορας διάβασαν την ευχή για τον αγιασμό των βαΐων και σκόρπισαν τα ευλογημένα βάια.
Την Κυριακή 5 Απριλίου 2015, Κυριακή των Βαΐων, της Αρχιερατικής πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Παύλος, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ναού π. Βασίλειο και π. Νέστορα και από τον Αρχιμανδρίτη π. Βαρνάβα Λαμπρόπουλο Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία του εορτασμού της μεγάλης εορτής των Βαΐων.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης επεσήμανε τις δύο επιλογές που έχουμε στη ζωή μας. Αυτές που μας έδειξε ο Χριστός. Ή θα σταυρωνόμαστε εμείς, θα σταυρώνουμε δηλ. τον εγωισμό μας, για να δίνουμε χαρά στους άλλους και πρώτα απ’ όλα στα ίδια μας τα παιδιά ή θα σταυρώνουμε τους άλλους. Προσέξτε, συνέχισε, γιατί μέσα στη ζωή ο κόσμος ο πολύς διάλεξε τους Βαραββάδες και όχι το Χριστό, γι αυτό και είναι άξιος της τύχης όσων υπέστη και όσων υφίσταται μέχρι σήμερα. Και σήμερα είπε, τους Βαραββάδες διαλέγουμε, τους ληστές μας δηλαδή και όχι το Χριστό. Μια λοιπόν που ο Χριστός μας έρχεται για ακόμη μία φορά, ας σκεφτούμε λίγο και ας τον επιλέξουμε.
Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον π. Βαρνάβα που ήρθε από την προηγούμενη και μίλησε πάρα πολύ ωραία, στην εορτή που οργανώνει η Μητρόπολη κάθε Σάββατο του Λαζάρου, και τον ευχαρίστησε που συλλειτούργησε και κήρυξε το Θείο λόγο τόσο όμορφα, την ημέρα των Βαΐων .
Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Βοΐου κ. Δημήτριος Λαμπρόπουλος ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ελευθέριος Τζιλίνης και πλήθος κόσμου.

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.