Η επιστροφή της Αγίας Εικόνος της Παναγίας Ελεούσας στη Μονή Μικροκάστρου

Την πανηγυρική ημέρα της Κυριακής των Βαΐων, οι κάτοικοι της Σιάτιστας την συνδέουν και με την επιστροφή της Αγίας Εικόνος της Παναγίας Ελεούσας στη Μονή Μικροκάστρου, η οποία παρέμεινε στην ενορία του Αγίου Νικολάου επί τριάντα και πλέον ημέρες και την υποδέχθηκαν οι χριστιανοί στα σπίτια τους με ευλάβεια και χαρά για την ευλογία που φέρνει.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής των Βαΐων, όλοι μαζί, με την Αγία εικόνα να προπορεύεται και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλο μαζί με τους Ιερείς, τη Δημοτική αρχή και όλο τον λαό να ακολουθεί, συνόδευσαν την Αγία Εικόνα της Παναγίας Ελεούσας μέχρι την έξοδο της πόλης. Σ’ όλη τη διαδρομή έψαλλαν τον Παρακλητικό κανόνα της Παναγίας. Στην έξοδο της πόλης έκαναν δέηση έψαλλαν το απολυτίκιο της κοιμήσεως της Θεοτόκου και ανεχώρησαν για το μοναστήρι.

Αρκετοί ήταν οι πιστοί που με τον Ιερέα π. Νέστορα Γκουρομήσιο, περπατώντας, μετέφεραν την Εικόνα, κρατώντας την στα χέρια, μέχρι το Μοναστήρι του Μικροκάστρου, το οποίο απέχει 15 χιλιόμετρα από τη Σιάτιστα. Η αδελφότητα της Μονής υποδέχθηκε την Αγία Εικόνα στην είσοδο του Μοναστηριού, ψάλλοντας το απολυτίκιό της. Όταν μπήκαν στο Ναό έψαλλαν την παράκληση και ανεχώρησαν.

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.