Εορταστική εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης εν όψει των εορτών του Πάσχα στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Σιάτιστας.

Το Σάββατο του Λαζάρου, 4 Απριλίου 2015 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σιάτιστας πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση, εν όψει των Αγίων εορτών της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα.
Η εκδήλωση περιελάμβανε ομιλία από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Βαρνάβα Λαμπρόπουλο, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης. Το θέμα του ήταν: «Από την Ανάσταση του Λαζάρου στην δική μας Ανάσταση».
Την ομιλία πλαισίωσε η Βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, η οποία έψαλλε Βυζαντινούς Εκκλησιαστικούς Ύμνους της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ναού κ. Θωμά Θεοδωρόπουλου.
Τους ύμνους, τους οποίους απέδωσε η Χορωδία της Μητροπόλεως, παρουσίασε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος Αβραμίδης.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη φήμη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Παύλου.
Στην εκδήλωση, η οποία μεταδόθηκε από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως «Ορθοδοξία και Παράδοση», παρέστησαν ο πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ, ο π. Στέφανος, ο π. Στέργιος, ο π. Αλέξανδρος, ο π. Βασίλειος, ο π. Νέστορας και πλήθος πιστών.
Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ο οποίος εξέφρασε την χαρά του και την συγκίνησή του, για την πνευματική ανάβαση που μας έκαναν τα μέλη της χορωδίας με τα ωραία ψάλματα που απέδωσαν.
Μετά την εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης με όλους τους επισήμους, τα μέλη της χορωδίας και τους πιστούς δεξιώθηκαν στην αίθουσα του ενοριακού κέντρου του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου.

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.