Κοιμήθηκε ο Εκκλησιαστικός Επίτροπος Δημήτριος Σαλαγκιώτης, ένας φιλότιμος και ακούραστος εργάτης της ενορίας του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας.

Η ενορία του Αγίου Νικολάου, κήδεψε την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015, ένανΔΗΜΗΤΡΙΟΣ φιλότιμο εργάτη στον αμπελώνα του Κυρίου.
Κήδεψε τον αγαπητό και μακαριστό πλέον Δημήτριο Σαλαγκιώτη. Πάντοτε ο ακούραστος Δημήτριος πρόσφερε τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς και ανιδιοτελώς, με κόπο και μόχθο, με χαρά και όρεξη, είτε υγιής, είτε ασθενής, όλες τις εποχές, με κρύο με ζέστη, με βροχές και με χιόνια στην ενορία του.
Ύστερα από την είδηση του θανάτου του Δημητρίου Σαλαγκιώτη, συνεδρίασε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου και αποφάσισε, για την επί 26 χρόνια προσφορά του εκλιπόντος Δημητρίου στους Ναούς της Ενορίας του Αγίου Νικολάου, το παρακάτω ψήφισμα, το οποίο διάβασε ο κ. Γεώργιος Φίλιος φιλόλογος – θεολόγος και πρώην διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας.04«Ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Σιάτιστας για τον εκλιπόντα Δημήτριο I. Σαλαγκιώτη»

Στη Σιάτιστα και στο γραφείο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου σήμερα 30 Μαρτίου 2015 ημέρα Δευτέρα το εκκλησιαστικό Συμβούλιο, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο αυτού αιδεσιμώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Βασίλειο Λ. Βασιλείου και τα μέλη αυτού κ. κ. Καρακουλάκη Νικόλαο, Πεσνικά Θεόδωρο, Λεζγίδη Αντώνιο και Παναγιώτη Γκουρομίσιο, παρόντος και του αιδεσιμωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου Νέστορος Αθ. Γκουρομίσιου, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση, ύστερα από την είδηση του θανάτου του Δημητρίου Ι. Σαλαγκιώτη, ο οποίος επί είκοσι έξι χρόνια υπηρέτησε αφιλοκερδώς, ανιδιοτελώς και με θείο ζήλο την ενορία του Αγίου Νικολάου, ως εκκλησιαστικός επίτροπος,

Ψ η φ ί ζ ε ι

1. Να εκφράσει τις συλλυπητήριες ευχές στην σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια του εκλιπόντος.
2. Να τον ανακηρύξει ευεργέτη της ενορίας του Αγίου Νικολάου και να αναγράψει το όνομά του στους καταλόγους των ευεργετών της ενορίας.
3. Να διαθέσει το ποσό των 200 ευρώ σε τρόφιμα, ως ενίσχυση στο φιλανθρωπικό έργο του Συσσιτίου Απόρων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, και
4. Η κηδεία και τα ακολουθούντα μνημόσυνα, για τον εκλιπόντα, να γίνουν δωρεάν.

Την εξόδιο ακολουθία τέλεσαν ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως αρχιμανδρίτης Εφραίμ, οι Ιερείς π. Στέργιος, π. Βασίλειος και π. Νέστορας.

02

 Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε ο π. Βασίλειος Λ. Βασιλείου.???????????????????????????????

ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ

Ας ευχηθούμε να είναι αιωνία η μνήμη του αδελφού Δημητρίου, καθώς επίσης να βρεθούν συνεχιστές στην όμορφη αυτή προσπάθεια του ευπρεπισμού των Ναών του Θεού.

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.