Ο Ακάθιστος Ύμνος στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας

Την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015, το απόγευμα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας τελέστηκε η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Την ακολουθία έψαλλαν οι Ιερείς της Ενορίας πρωτοπρεσβύτεροι Βασίλειος και Νέστορας. Να αναφερθεί ότι πλήθος πιστών συνέρρευσε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, για να αναπέμψει ευχαριστίες και δεήσεις προς τη Θεοτόκο, την τελευταία ημέρα των Χαιρετισμών.
Μετά το πέρας της Ακολουθίας, στο κήρυγμά του προς το εκκλησίασμα, ο π. Βασίλειος, τόνισε ότι, «Ο Θεός αξίωσε την ανθρώπινη φύση να γίνει «Θεοτόκος». Η αξία της Θεοτόκου Μαρίας, συνέχισε, βρίσκεται ακριβώς στο ότι πραγματοποίησε αυτόν τον σκοπό, γέννησε τον Θεό, λέγοντας εκείνο το «ιδού η δούλη Κυρίου». Και το αληθινό μεγαλείο του ανθρώπου έγκειται ακριβώς, στο να πραγματοποιεί τον ύψιστο προορισμό, που του έδωσε ο Θεός, δηλαδή να γίνει θεός κατά χάριν, και ταυτόχρονα να έχει τη συνείδηση ότι, είναι ένας άχρηστος δούλος. Το ότι ο άνθρωπος μπορεί να γίνει θεός, αυτό αποκαλύπτει το μεγαλείο του ανθρώπου! Επίσης, όμως, φανερώνει και το βάθος της φιλανθρωπίας του Θεού. Η αγάπη του Θεού δεν είναι απλός οίκτος ή ελεημοσύνη, αλλά φιλανθρωπία – αληθινή φιλία. (Ιωάνν. ΙΕ΄14)»

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.