Πανηγυρικά εορτάστηκε η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η Εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 στην Σιάτιστα.

Πανηγυρικά και με την πρέπουσα λαμπρότητα εορτάστηκε η μεγάλη Δεσποτική και Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821 στην πόλη της Σιάτιστας.
Ανήμερα της μεγάλης εορτής της Πίστεως και της Πατρίδος μας, τελέστηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Παύλου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε πανηγυρική Δοξολογία, για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.
Στη δοξολογία παρέστησαν μεταξύ άλλων οι δημοτικοί άρχοντες της πόλεως, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και εκπρόσωποι των εκπαιδευτηρίων της πόλης, με τις Ελληνικές σημαίες. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας κ. Γεώργιος Φυτάκης.
Ακολούθησε, στον χώρο του Ηρώου των πεσόντων, η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων, χωρίς την παρουσία σχολείων και της φιλαρμονικής. Στεφάνια κατέθεσαν, ο Δήμαρχος Σιάτιστας κ. Δημήτριος Λαμπρόπουλος, ο Περιφερειακός σύμβουλος και εντεταλμένος για το ΕΣΠΑ κ. Κυριάκος Ιωαννίδης, ο Διοικητής της Τροχαίας κ. Σπύρος Διόγκαρης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Στέλιος Δίκος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σιάτιστας και εκπρόσωπος της Εθνικής Αντίστασης.
Στο τέλος της δέησης, τον Εθνικό Ύμνο έψαλλαν οι επίσημοι μαζί με τον Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Παύλο, τον πρωτοσύγκελο π. Εφραίμ τους Ιερείς π. Βασίλειο και π. Νέστορα και τον λιγοστό κόσμο που παραβρέθηκε στη δέηση λόγω απουσίας της Φιλαρμονικής Σιάτιστας.
Η μαθητική παρέλαση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω βροχής.
Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τους Ιερείς π. Βασίλειο και π. Νέστορα.

This entry was posted in Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.