Η Εορτή των Αγίων Τριών Ιεραρχών στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας

Τους Αγίους Τρεις Ιεράρχες, Βασίλειο τον Μέγα, Γρηγόριο τον Ναζιανζηνό, τον Θεολόγο και Ιωάννη τον Χρυσόστομο, τους προστάτες των γραμμάτων και της παιδείας τίμησε την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015 η Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας.
Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, επειδή στο τέμπλο βρίσκονται αγιογραφημένες οι εικόνες αυτών των Αγίων.
Το απόγευμα της Πέμπτης 29 Ιανουαρίου 2015 τελέσθηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Ταξιαρχών πανηγυρικός Εσπερινός από τον Ιερέα της Ενορίας π. Βασίλειο.
Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου, το πρωί, ανήμερα της εορτής, στον ίδιο Ναό, οι Ιερείς π. Βασίλειος και π. Νέστορας τέλεσαν τη Θεία Λειτουργία και στο τέλος έψαλαν μνημόσυνο υπέρ των κεκοιμημένων Αρχιερέων, Ιερέων, διδασκάλων, ευεργετών, δωρητών και συνδρομητών, των Ιερών Ναών και των Σχολείων της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας.
Μετά το μνημόσυνο, ο π. Βασίλειος και ο π. Νέστορας ανέγνωσαν στους πιστούς, που τίμησαν την μνήμη των Αγίων, τα ονόματα των κεκοιμημένων Αρχιερέων, Ιερέων, των διδασκάλων, των δωρητών και ευεργετών της ενορίας, καθώς επίσης και όλων εκείνων που συνεχίζουν να προσφέρουν στην ενορία του Αγίου Νικολάου μέχρι και σήμερα.
Οι Ιερείς, οι εκκλησιαστικοί επίτροποι και όλοι οι ενορίτες της ενορίας του Αγίου Νικολάου εκφράζουν τις άπειρες ευχαριστίες τους προς όλους εκείνους που με κάθε τρόπο συμπαρίστανται στο πολυποίκιλο έργο της ενορίας. Είθε ο Άγιος Τριαδικός Θεός να τους ανταμείψει πνευματικά και υλικά.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.