Κοπή βασιλόπιττας στην Ιερά Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης για το 2015

Την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014, παραμονή πρωτοχρονιάς, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης χοροστάτησε στον Εσπερινό του Μεγάλου Βασιλείου, παρουσία του Ιερού Κλήρου της Σιάτιστας, των τοπικών αρχών και πολλών πιστών.
Αμέσως μετά την ακολουθία του Εσπερινού, όλοι οι εκκλησιαζόμενοι μετέβησαν στο Μητροπολιτικό μέγαρο, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παύλος, σε μια όμορφη, απλή εορταστική εκδήλωση, σύμφωνα με την παράδοση, ευλόγησε και έκοψε την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιττα της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παύλος ευχήθηκε σε όλους, ο νέος χρόνος που ανατέλλει, να είναι ευλογημένος από το Θεό και εμείς οι άνθρωποι να αποδεχθούμε την ευλογία του Θεού.
Ξέρουμε πολύ καλά, είπε, ότι βρισκόμαστε σε μέρες δύσκολες και ο Θεός να φυλάει την πατρίδα μας και τον τόπο μας, και να μας φωτίζει όλους, μικρούς και μεγάλους, ώστε να βαδίζουμε τον δρόμο το δικό του.
Αυτό που χρειαζόμαστε, πάνω από όλα σήμερα, είναι ανθρώπους φωτισμένους, υγιείς κατ’ άμφω, και στο σώμα και στην ψυχή, και προπαντός να έχουν φόβο Θεού και αγάπη στον άνθρωπο, που είναι εικόνα Θεού, και να τον διακονούν με πιστότητα.
Παρόν στην εκδήλωση έδωσαν, ο Δήμαρχος Βοΐου κ. Δημήτριος Λαμπρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Λάζαρος Γκερεχτές, ο κ. Στέργιος Δίκος, Πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου, οι Ιερείς των Ενοριών της Σιάτιστας και πολλοί πιστοί που επισκέφτηκαν την Μητρόπολη, για να πάρουν την ευλογία του ποιμενάρχη τους και να ανταλλάξουν ευχές.
Στο τέλος, όλοι οι πιστοί πήραν από τα χέρια του Σεβασμιωτάτου, μαζί με την ευχή του για τη νέα χρονιά, και από ένα κομμάτι βασιλόπιττας.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.