Κοπή Βασιλόπιττας για το 2015 στην Ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας

Την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014, το βράδυ, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, τελέσθηκε η ακολουθία του Εσπερινού της δεσποτικής εορτής της Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και του Μεγάλου Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. κ. Παύλου και προσευχομένων των Ιερέων της Ενορίας π. Βασιλείου και π. Νέστορος.
Πολλοί ήταν οι πιστοί που προσέτρεξαν στην Εκκλησία της Ενορίας τους, για να προσευχηθούν και να πάρουν την ευλογία του Επισκόπου για την νέα χρονιά, παρ’ όλο που το χιόνι είχε σκεπάσει την πόλη της Σιάτιστας και η θερμοκρασία ήταν κατά πολύ κάτω του μηδενός.
Μετά το τέλος του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παύλος με τους Ιερείς και το λαό εν πομπή, κατευθύνθηκαν προς την αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου, όπου τελέστηκε η καθιερωμένη τελετή της Βασιλόπιτας.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ευλόγησε και έκοψε τη βασιλόπιττα και ευχήθηκε σε όλους τους παρισταμένους, ο νέος χρόνος να είναι αληθινά νέος. Να είναι ευλογημένος από το Θεό, να τον προσφέρουμε να τον ευλογήσει ο Θεός και να μας αξιώσει να διέλθουμε και το χρόνο αυτό αναζητώντας την παρουσία του Θεού στη ζωή μας.
Στον εορτάζοντα π. Βασίλειο, προϊστάμενο της Ενορίας, ευχήθηκε η χάρη του Θεού με τις πρεσβείες του Αγίου του να τον σκεπάζει πάντοτε.
Τελειώνοντας ευχήθηκε «Χρόνια πολλά, Καλή Χρονιά και ευλογημένη»
H βασιλόπιττα, «έκρυβε» δέκα φλουριά, και όσοι βρήκαν το φλουρί έλαβαν από ένα βιβλίο ως συμβολικό δώρο από την Ενορία του Αγίου Νικολάου.

This entry was posted in Επικαιρότητα and tagged . Bookmark the permalink.